COVID-19 Capitală! Măsurile luate vor fi prelungite!


Prefectul Traian Berbeceanu și Primarul Nicușor Dan au anunțat că nu vor fi impuse alte măsuri restrictive în București, în contextul crizei sanitare provocată de COVID-19 în Capitală.


In articol:

După Ședința Extraordinară a CMBSU, Prefectul și Primarul Capitalei au vorbit despre restricțiile date în București.

Restricțiile din București nu se înnăspresc

"După ora 22:00 atunci când activitățile localurilor și teraselor din Municipiul București încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în anumite zone, în parcuri și în zone de agrement, și au loc acolo adevărate petreceri cu nerespectarea nici celor mai simple norme de protecție sanitară și de distanțare.

Noi așa am apreciat și de aceea urmează să facem o astfel de sesizare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.", a declarat Berbeceanu.

coronavirus prelungire
se prelungesc măsurile luate în Capitală[Sursa foto: PixaBay]

Referitor la controalele din piețe, Prefectul Capitalei a făcut anunțul: "Fiecare dintre aceste piețe să aibă un plan foarte bine pus la punct cu privire la intrarea și ieșirea din piață, să fie marcate cu marcaje evidente și aflate la vedere, să fie realizate circuite."

Citeste si: Premierul grec, declarații despre lockdown: „Nu este o izolare ca în primăvară”

" Referitor la intensificarea măsurilor de prevenire și combatere a transmiterii virusului SARS-CoV-2 la nivel local, măsuri care să permită gestionarea situației la parametri adecvați nivelului de infectare înregistrat, precum și pentru o reacție rapidă, pentru ca autoritățile publice să intervină eficient și cu mijloace adecvate,  în cadrul ședinței, Primarul General al Capitalei și primarii Sectoarelor Municipiului București au convenit ca, administratorii publici ai piețelor agroalimentare, publice și private, să instituie fluxuri de acces, astfel încât,  zonele de intrare în

piețele agroalimentare să fie separate de zonele de ieșire. Administratorii vor stabili măsuri prin care va fi asigurat  un flux de persoane optim care să conducă la respectarea distanței sociale recomandate, de minim 1,5 metri între cumpărători, dar și între cumpărători și comercianți.", conform comunicatului de presă emis de Instituția Prefectului Capitalei.

covid 19 prelungire scenariu rosu capitala
măsurile restrictive se prelungesc[Sursa foto: PixaBay]

Municipiul București se află în continuare în scenariul roșu, ceea e presupune închiderea școlilor și grădinițelor și efectuarea cursurilor în mediul online.

Citeste si: Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

De asemenea, purtarea măștii de protecție atât în spațiile deschise cât și în spațiile închise este obligatorie.


Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban vorbește despre noi interdicții: „Obiectivul nostru este de a opri creșterea numărului de infectări zilnice."

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Marele poet Adrian Păunescu a prezis pandemia de coronavirus

Prințul William al Marii Britanii a avut COVID-19

Nelu Tătaru, despre sărbători: „Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri