5 locuri de vizitat lângă București în 2023

locuri de vizitat langa bucuresti 2023
Locuri de vizitat lângă București 2023

Chiar dacă București este considerat un oraș aglomerat, există soluții și pentru atunci când ne dorim să ne relaxăm la final de săptămână. Indiferent că locuiești în capitală sau în orașele din apropiere, există locații de vis, pentru toate vârstele sau preferințele.

Locuri de vizitat lângă București în 2023

București reprezintă o opțiune foarte bună pentru un citybreak, pentru cei care nu locuiesc în România. Totuși, este o destinație perfectă și pentru români. Bucureștenii se pot relaxa chiar și în afara orașului, la doar câțiva km distanță.

Palatul Mogoșoaia

unde sa te relaxezi langa bucuresti
Unde să te relaxezi lângă București[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Lista celor mai tari filme noi, ce vor apărea în 2023

La doar 10 km de centrul orașului, Palatul Mogoșoaia este o destinație de poveste. Este un loc extrem de vizitat atât de către localnici, cât și de străini. Locația se află pe malul Lacului Mogoșoaia, ce oferă o priveliște minunată. Zona este foarte spațioasă, palatal fiind înconjurat de un parc foarte spațios și frumos. Acest loc este perfect indiferent că ne dorim o experiență mai relaxantă, sau vrem să facem sport.

Parcul de la Palatul Mogoșoaia este destinația perfectă atât pentru plimbări cu bicicleta, cât și pentru explorare sau chiar pentru un picnic. Destinația este o alegere foarte bună și dacă aveți copii sau animale de companie. Mai mult, Palatul Mogoșoaia găzduiește și evenimente private. Arhitectura palatului oferă o ambianță demnă de vizionat și chiar de fotografiat.

Snagov

Lacul Snagov este bine cunoscut pentru sporturile extreme pe apă, dar poate fi o variantă excepțională și pentru cei care vor să se relaxeze pe malul lacului, bucurându-se de aer curat.

O astfel de vizită este perfectă primavara sau vara. De asemenea, multe familii optează pentru plimbări pe lac, ce pot fi o variant foarte bună pentru relaxare, dar și pentru explorarea zonei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Parcul Comana

Deși se află la o distanță de 45 de km față de București, acest parc este o opțiune perfectă pentru cei ce vor să petreacă o zi plină de experiențe de neuitat.

Aici, turiștii se pot bucura de mai multe activități, perfecte pentru toate vârstele și gusturile. În Parcul Comana există posibilitatea de a vă bucura de tiroliană și echitație, dar și de concerte sau diverse activități pentru copii. De asemenea, locația este ideală pentru a petrece întreaga zi acolo, fiindcă vă puteți retrage la unul dintre restaurantele din zonă.

Pădurea Băneasa

destinatii langa bucuresti
Destinații lângă București[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce trebuie să știm dacă vrem să petrecem câteva zile în Paris

Pentru cei care vor să aibă parte de are curat, indiferent de anotimp, Pădurea Băneasa este locul ideal. Situat la doar câțiva km de Capitală, această locație este foarte des vizitată de cei care vor să alerge, sau doar să ia o gură de aer curat din pădure.

Domeniul Golești

Uneori, activitatea perfectă pentru evadarea din oraș, poate fi chiar organizarea unui picnic. Parcurile din Capitală nu sunt întotdeauna cea mai bună varianta pentru a te bucura de un picnic. De aceea, locațiile de lângă București, mult mai liniștite și spațioase, reprezintă opțiunea ideală pentru a te bucura de puțină relaxare. În această locație, puteți vizita conacul, dar și muzeul țăranului.

Mai mult, natura din această locație este o oază de armonie, fiindcă oferă o livadă. Caracteristica specială a acestui loc sunt poneii, pe care atât copii, cât și adulții, se bucură să îi privească

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

 Cum poți să organizezi un picnic lângă București

locuri de vizitat langa bucuresti
Locuri de vizitat lângă București[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Unde poți petrece un Revelion de poveste, la noi in tara

Picnicul reprezintă o activitate frumoasă, indiferent dacă te duci cu prietenii, partenerul sau copiii. Pentru a organiza un picnic, ai nevoie de doar câteva elemente. În primul rând, o pătură pe care să stai este esențială. Există seturi speciale de veselă pentru picnic, însă poți folosi și in plastic. Mâncarea este vedeta picnicului. Alege variante ușoare și optime pentru transportat, precum senvișuri, fructe, sau prăjiturele. De asemenea, pentru o experiență completă, poți opta și pentru o carte, sau chiar cărți de joc, rummy sau o minge, în cazul în care dorești să te și distrezi.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum să-ți revitalizezi relația în 2023. 5 lucruri pe care trebuie să le faceți amândoi

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

De ce o relaţie de cuplu eşuează. Care sunt adevăratele motive care duc la despărţire?

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies