Unul dintre cele mai apreciate aperitive turcesti este acest Lahmacun. De fapt, este vorba despre o pizza, dar pe model turcesc.
Mod de preparare:
1. Făina şi iaurtul se amestecă într-un vas, iar drojdia se desface în 100 ml apă călduţă şi zahăr. Se lasă drojdia câteva minute să dospească şi apoi se pune peste făină. Se adaugă sare şi ulei. Se amestecă bine, se frământă şi se lasă 30 de minute să crească.
3. Pentru umplutură, carnea se amestecă întâi cu ceapa tocată, pătrunjelul, usturoiul, ardeiul gras mărunt tăiat, roşia tăiată cubuleţe, bulionul. Se adaugă 2 linguri de apă şi se potriveşte gustul de sare.
4. Pe masa de lucru presărată cu făină se pune aluatul, se întinde într-o formă mare sau mai multe mici, se transferă în tava de copt şi
se repartizează umplutura. Se lasă 10 minute la foc mare.
5. Se servesc cu sos de iaurt si pătrunjel proaspăt.
Sursa: libertateapentrufemei.ro