La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține cea mai delicioasă plăcintă cu brânză

la ce temperatura se coace placinta cu branza

Plăcinta cu brânză este una dintre cele mai preparate plăcinte. Însă știați care este temperatura potrivită pentru a o coace?

Aflați din rândurile următoare care este temperatura de coacere a unei plăcinte cu brânză.

În plus, descoperiți și o rețeta numai bună de plăcintă cu brânză, pe care o puteți prepara fără vreo dificultate aparte.

 

La ce temperatur ă se coace plăcinta cu brânză

Odată preparată, plăcinta cu brânză se dă la cuptorul preîncins la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute, apoi se reduce focul la 180 de grade Celsius, timpul total de coacere al acestui desert fiind de aproximativ 30 de minute, până vedem că se rumenește frumos.

placinta cu branza sarata

La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ardei umpluți. Îți vor aminti de gustul de acasă!

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

 

Rețet ă de Plăcintă cu brânză

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu brânză este de 40 de minute

Timp de preparare – 45 de minute

Timp total – o or ă și 25 minute

Rețeta de Plăcintă cu brânză este pentru 6 persoane

Ingrediente – Plăcintă cu brânză

Ingrediente pentru aluat:

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

  • 500 de grame de făină 000
  • 100 de grame de făină 550 sau 650
  • 15 linguri de ulei
  • 3 ouă întregi
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 1 lingură de lapte
  • 60 ml iaurt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 800 de grame de brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 2 linguri de griș
  • 100 de grame de stafide
  • Zahăr, după gust
  • 1 esență de vanilie
  • coajă rasă de lămâie sau scorțișoară
  • 1 gălbenuș de ou
  • zahăr pudră

placinta cu branza cu foi cumparate

La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză

[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Plăcintă cu brânză

  1. Începem prin a amesteca drojdia cu zahărul, care se va dizolva cu 1 lingură de lapte călduț. Făina de 000 se amestecă bine cu sarea, uleiul, ouăle întregi și drojdia amestecată cu laptele. Imediat apoi se adaugă câte o lingură de iaurt, frământând direct cu mâinile, până se obține un aluat omogen și elastic, pe care îl vom așeza pe o suprafață plată, presărată cu făină.
  2. Separat, făina de 550 sau 650, se amestecă cu lingurile de ulei rămase, astfel încât se va forma o pastă. Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie de aproximativ jumătate de cm. grosime, care se unge cu pastă preparată din făină și ulei.
  3. Ulterior, aluatul se rulează strâns, se acoperă cu folie alimentară și se lasă deoparte pentru aproximativ 10 minute.
  4. În acest timp, putem prepara umplutura, amestecând toate ingredientele menționate la „umplutură”. Odată ce au trecut cele 10 minute de odihnă pentru aluat, ruloul format se taie în două, iar fiecare parte se întinde câte o foaie subțire, de dimensiunea tăvii utilizate. Transferăm foaia în tavă în care am așezat hârtie de copt, în prealabil, punem umplutura și nivelăm, apoi acoperim cu cea de a doua foaie. Pentru a finaliza, aluatul se unge cu gălbenuș de ou bătut cu 2 lingurițe de apă rece.
  5. Plăcinta se pune în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 10 minute, iar apoi temperatura se reduce la 180 de grade Celsius și se mai coace pentru încă aproximativ 30 de minute, până se rumenește.
  6. Odată scoasă din cuptor, se recomandă ca tava cu plăcinta fierbinte să se acopere cu un prosop de bucătărie, pentru a se lăsa în jur de 230 de minute să se mai răcească. Abia apoi se poate pudra cu zahăr pudră și se poate tăia pentru a se consuma. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor. 

placinta cu branza la cuptor

La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză

[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură se coace checul. Află cum să ajustezi temperatura cuptorului pentru a obține un chec delicios și bine copt



Citește și:

La ce temperatură se coace checul. Află cum să ajustezi temperatura cuptorului pentru a obține un chec delicios și bine copt

Ardei umpluți. Îți vor aminti de gustul de acasă!

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies