La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține cea mai delicioasă plăcintă cu brânză

la ce temperatura se coace placinta cu branza
La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză

Plăcinta cu brânză este una dintre cele mai preparate plăcinte. Însă știați care este temperatura potrivită pentru a o coace?

Aflați din rândurile următoare care este temperatura de coacere a unei plăcinte cu brânză. În plus, descoperiți și o rețeta numai bună de plăcintă cu brânză, pe care o puteți prepara fără vreo dificultate aparte.

 

La ce temperatur ă se coace plăcinta cu brânză

Odată preparată, plăcinta cu brânză se dă la cuptorul preîncins la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute, apoi se reduce focul la 180 de grade Celsius, timpul total de coacere al

acestui desert fiind de aproximativ 30 de minute, până vedem că se rumenește frumos.

placinta cu branza sarata
La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ardei umpluți. Îți vor aminti de gustul de acasă!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Rețet ă de Plăcintă cu brânză

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu brânză este de 40 de minute

Timp de preparare – 45 de minute

Timp total – o or ă și 25 minute

Rețeta de Plăcintă cu brânză este pentru 6 persoane

Ingrediente – Plăcintă cu brânză

Ingrediente pentru aluat:

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

  • 500 de grame de făină 000
  • 100 de grame de făină 550 sau 650
  • 15 linguri de ulei
  • 3 ouă întregi
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 1 lingură de lapte
  • 60 ml iaurt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 800 de grame de brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 2 linguri de griș
  • 100 de grame de stafide
  • Zahăr, după gust
  • 1 esență de vanilie
  • coajă rasă de lămâie sau scorțișoară
  • 1 gălbenuș de ou
  • zahăr pudră

placinta cu branza cu foi cumparate
La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Plăcintă cu brânză

  1. Începem prin a amesteca drojdia cu zahărul, care se va dizolva cu 1 lingură de lapte călduț. Făina de 000 se amestecă bine cu sarea, uleiul, ouăle întregi și drojdia amestecată cu laptele. Imediat apoi se adaugă câte o lingură de iaurt, frământând direct cu mâinile, până se obține un aluat omogen și elastic, pe care îl vom așeza pe o suprafață plată, presărată cu făină.
  2. Separat, făina de 550 sau 650, se amestecă cu lingurile de ulei rămase, astfel încât se va forma o pastă. Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie de aproximativ jumătate de cm. grosime, care se unge cu pastă preparată din făină și ulei.
  3. Ulterior, aluatul se rulează strâns, se acoperă cu folie alimentară și se lasă deoparte pentru aproximativ 10 minute.
  4. În acest timp, putem prepara umplutura, amestecând toate ingredientele menționate la „umplutură”.
    Odată ce au trecut cele 10 minute de odihnă pentru aluat, ruloul format se taie în două, iar fiecare parte se întinde câte o foaie subțire, de dimensiunea tăvii utilizate. Transferăm foaia în tavă în care am așezat hârtie de copt, în prealabil, punem umplutura și nivelăm, apoi acoperim cu cea de a doua foaie. Pentru a finaliza, aluatul se unge cu gălbenuș de ou bătut cu 2 lingurițe de apă rece.
  5. Plăcinta se pune în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 10 minute, iar apoi temperatura se reduce la 180 de grade Celsius și se mai coace pentru încă aproximativ 30 de minute, până se rumenește.
  6. Odată scoasă din cuptor, se recomandă ca tava cu plăcinta fierbinte să se acopere cu un prosop de bucătărie, pentru a se lăsa în jur de 230 de minute să se mai răcească. Abia apoi se poate pudra cu zahăr pudră și se poate tăia pentru a se consuma. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor. 

placinta cu branza la cuptor
La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură se coace checul. Află cum să ajustezi temperatura cuptorului pentru a obține un chec delicios și bine copt



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ardei umpluți. Îți vor aminti de gustul de acasă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies