La ce temperatură se coace carnea de pui

La ce temperatura se coace carnea de pui
La ce temperatura se coace carnea de pui

Carnea de pui este lipsită de carbohidrați și săracă în grăsimi, iar din acest motiv este ideală pentru diete! Află, în acest articol, la ce temperatură se coace carnea de pui și care este cea mai simplă rețetă.

Carnea de pui este preferata celor mici, mai ales pentru faptul că este fragedă, are un gust aparte și poate fi servită alături de aproape toate legumele. Dar ştii ce principii nutritive are carnea de pui și de ce este benefică pentru organism? În acest articol ți-am pregătit o listă cu indicațiile medicilor nutriționiști în ceea ce privește consumul cărinii de pui, dar și o rețetă deliciosă care cu siguranță te va convinge să o repeți și cu altă ocazie.

La ce temperatura se coace carnea de pui
La ce temperatura se coace carnea de pui[Sursa foto: PixaBay]

Carnea de pui- Beneficii

Previne anemia

În comparație cu legumele sau peștele, carnea reprezintă principala sursă de fier a organismului nostru. Studiile arată faptul că absorbţia fierul animal (hemic) este în proporţie de 20-25% mai mare faţă de fierul vegetal (non-hemic) care înregistrează un grad între 2-5%.

Sursă importantă de vitamina B6

Vitamina B6 are un rol foarte important în formarea moleculelor active. Insuficienţa vitaminei B6 poate duce la deteriorarea vaselor de sânge, dar alături de acidul nicotinic ajută la păstrarea unui metabolism energetic corect şi reduce riscurile unui atac de cord.

Bogată în proteine și aminoacizi

Carnea de pui este recomandată în dietă celor care se antrenează intens, datorită conținutului mare de proteine și aminoacizi.

100 de grame de piept de pui conțin 20 grame de proteină.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ușor de digerat

Carnea de pui, în diverse feluri de mâncare, se digeră mult mai ușor în comparație cu alte tipuri de carne precum cea de vită, porc sau oaie. Consumul acesteia este recomandat și în timpul sarcinii, pentru evitarea disconfortului stomacal.

Protecție împotriva bolii Alzheimer

Vitamina B3 și niacina din carnea de pui protejează ADN-ul, contribuie la prevenirea cancerului și a bolii Alzheimer. Seniorii care consumă alimente bogate în vitamina B3 sunt mai feriți de astfel de boli cronice și degenerative.

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace foitajul

La ce temperatura se coace carnea de pui
La ce temperatura se coace carnea de pui[Sursa foto: PixaBay]

La ce temperatură se coace CARNEA de PUI

Carnea de pui se prepară foarte simplu, indiferent de preferințe. Pe lângă faptul că se poate consuma într-o mulțime de rețete, fie la cuptor, fie prăjită, carnea de pui se asezonează perfect și cu o grămadă de alte alimente precum legume, orez sau sosuri.

Cel mai important lucru atunci când te hotărăști să gătești carne de pui este calitatea acesteia.

Probabil ați văzut, de-a lungul timpului, reportaje despre condițiile în care sunt crescuți industrial puii, hrăniți cu tot felul de substanțe și dopați cu hormoni. Din acest motiv, mulți medici recomandă consumul cărnii de țară, deci este foarte important să te informezi înainte să cumperi.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

După ce te-ai asugurat că ai cumpărat carne de pui de cea mai înaltă calitate, poți trece și la rețetă. Puiul fript la cuptor, de exemplu, se prepară foarte simplu și nici nu trebuie să stai în bucătărie jumătate de zi. De regulă, temperatura la care se coace puiul variază între 200 și 230 de grade, în funcție de cuptorul pe care îl ai, iar dacă îți dorești ca acesta să aibă o crustă crocantă, este recomandat să îl mai lași câteva minute și după ce ai închis focul.

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coace curcanul

La ce temperatura se coace carnea de pui
La ce temperatura se coace carnea de pui[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă pui la cuptor

Ingrediente

- 1 buc pui
- 250 g unt
- sare
- piper
- boia
- rozmarin
- pătrunjel verde
- 4-5 căței căței de usturoi
- 1 kg cartofi

Mod de preparare:

Spală bine puiul cu apă rece și lasă-l la temperatura camerei jumătate de oră. Între timp, amestecă 200 de grame de unt cu usturoiul pisat, pătrunjelul, rozmarinul, sarea și piperul. Untul aromat se pune pe sub pielea puiului, pe piept, spate și pulpe. Pe deasupra pune sare și boia, iar mai apoi masează totul.

Pasărea se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, iar pe lângă se adaugă cartofii tăiați în două. Condimentează cartofii cu sare, piper, boia și rozmarin, iar mai apoi amestecă-i puțin. Pune totul la cuptor pentru aproximativ două ore, la o temperatură de 200 de grade.

 


Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

La ce temperatură se coc Macarons

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

La ce temperatură se coc brioșele

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies