Istoricul unui ideal de frumusete si erotism de o cruzime barbara: foot binding, practica legarii picioarelor


In China, idealul de frumusete feminina si de erotism a constat mai bine de 1000 de ani in piciorul legat al femeilor, o practica barbara.

Legarea picioarelor sau obtinerea picioarelor lotus, asa cum mai sunt cunoscute, presupunea o mutilare a piciorului in care cele patru degete mai mici erau rupte si indoite saub talpa, iar talpa si calcaiul se fortau pentru a se aproia cat mai mult.

Apoi picioarele erau legate cu fasii ude din bumbac, care se strangeau prin uscare, prinzand piciorul ca intr-o menghina. De obicei, mama sau bunica fetitei ealiza acest poces creandu-se altfel un fel de solidaritate feminina.

Odata realizat acest proces, fetele erau obligate sa mearga, rupandu-si astfel mai bine oasele si provocandu-le o durere insuportabila. Procesul de legare era reluat la 2-3 zile, cand ranile provocate erau curatate si aplicat un nou set de bandaje. Pentru a masca diformitatea provocata de aceasta practica, femeile purtau o incaltaminte speciala, frumos ornamentata, care contribuia la rolul estetic si erotic al picioarelor, dans impresia unui trup mai inalt si mai drept.

Sursa, foto: historia.ro.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri