Invata sa mananci salata ca sa nu te ingrasi! Incearca trucul asta al nutritionistilor!

Invata sa mananci salata ca sa nu te ingrasi! Incearca trucul asta al nutritionistilor!
Invata sa mananci salata ca sa nu te ingrasi! Incearca trucul asta al nutritionistilor!

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cum trebuie consumata salata pentru a ajuta cu adevarat in procesul de slabire si mentintere.

 

"In traditiile noastre culinare salata are o pozitie bine definita: completeaza felul principal, aduce legumele proaspete sau murate langa carne sau fainoase precum cartofii sau fasolea. In principiu cand spui salata te gandesti la ceva usor, dietetic, negatit.
Insa mai exista un tip de mancaruri, pe care tot salate le numim, care sunt mai degraba adevarate capcane pentru silueta: salata de boeuf si cea orientala, icrele si salata de vinete. In acest context ideea de dietetic poate fi uitata din cauza abundentei uleiului, iar ele sunt de fapt aperitive consistente sau chiar feluri de baza.
Pe alte meleaguri salata este vazuta ca un element care sa te ajute sa te saturi mai repede, deci sa mananci mai putin, asa ca se consuma simpla, in deschiderea mesei.
Principiul e simplu: legumele proaspete sunt bogate in apa si fibre, necesita un pic de timp pentru a fi mestecate si umplu o parte din stomac, astfel incat sa ramana mai putin loc pentru ce va urma. Daca ne gandim ca e nevoie de 15 min ca sa simtim ca ne-am saturat, conteaza ca macar 5 min din ele sa fie "pierdute" rontaind frunze, morcovi, rosii, castraveti sau ardei gras.
Orice fel principal care urmeaza dupa o salata va fi consumat cu mai putina lacomie si portia poate fi mai mica, luand in considerare ca burta e partial umpluta cu apa.
Daca francezii incep masa cu o salata, romanii o incep cu o ciorba, insa obiectivul e acelasi: un preparat dietetic pe baza de legume care sa potoleasca apetitul, un element tampon care sa ne apere silueta.
Chiar daca sunt diferite, traditiile culinare ne confirma cu varf si indesat ca, desi nu existau nutritionisti, oamenii au stiut dintotdeauna sa gaseasca strategii pentru a
se feri de lacomie. Ca sa nu zic ca in ultima vreme am ajuns sa mancam doar o salata sau o ciorba/supa ca fel unic la o masa. Pentru ca, satui sau nu, doar atat ne mai permite silueta", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

"In traditiile noastre culinare salata are o pozitie bine definita: completeaza felul principal, aduce legumele proaspete sau murate langa carne sau fainoase precum cartofii sau fasolea.

In principiu cand spui salata te gandesti la ceva usor, dietetic, negatit.

Cum prepari corect salata de vinete. Greseala pe care toata lumea o face!

Insa mai exista un tip de mancaruri, pe care tot salate le numim, care sunt mai degraba adevarate capcane pentru silueta: salata de boeuf si cea orientala, icrele si salata de vinete.

In acest context ideea de dietetic poate fi uitata din cauza abundentei uleiului, iar ele sunt de fapt aperitive consistente sau chiar feluri de baza.

Vrei sa slabesti 8 kilograme in 10 zile? Iata dieta!

Pe alte meleaguri salata este vazuta ca un element care sa te ajute sa te saturi mai repede, deci sa mananci mai putin, asa ca se consuma simpla, in deschiderea mesei. Principiul e simplu: legumele proaspete sunt bogate in apa si fibre, necesita un pic de timp pentru a fi mestecate si umplu o parte din stomac, astfel incat sa ramana mai putin loc pentru ce va urma. Daca ne gandim ca e nevoie de 15 min ca sa simtim ca ne-am saturat, conteaza ca macar 5 min din ele sa fie "pierdute" rontaind frunze, morcovi, rosii, castraveti sau ardei gras. Orice fel principal care urmeaza dupa o salata va fi consumat cu mai putina lacomie si portia poate fi mai mica, luand in considerare ca burta e partial umpluta cu apa. Daca francezii incep masa cu o salata, romanii o incep cu o ciorba, insa obiectivul e acelasi: un preparat dietetic pe baza de legume care sa potoleasca apetitul, un element tampon care sa ne apere silueta.

Salata de iarna- delicioasa si satioasa!

Chiar daca sunt diferite, traditiile culinare ne confirma cu varf si indesat ca, desi nu existau nutritionisti, oamenii au stiut dintotdeauna sa gaseasca strategii pentru a se feri de lacomie. Ca sa nu zic ca in ultima vreme am ajuns sa mancam doar o salata sau o ciorba/supa ca fel unic la o masa. Pentru ca, satui sau nu, doar atat ne mai permite silueta", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce aluzii a făcut Bogdan de la Ploiești după despărțirea de Cristina Pucean și ce declarații au continuat să facă cei doi după separare: “Adevărul îl știe mai bine Dumnezeu.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Horoscop 29 decembrie 2025: O zodie cunoaște pe cineva chiar înainte de Revelion

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies