Invata sa gatesti supa crema de sfecla! Este sanatoasa si gustoasa!

Invata sa gatesti supa crema de sfecla! Este sanatoasa si gustoasa!
Invata sa gatesti supa crema de sfecla! Este sanatoasa si gustoasa!

Sfecla rosie, un aliment nu foarte popular in bucatarie, este recunoscuta pentru proprietatile sale de prevenire si chiar tratare a unor afectiuni.

 

Ingrediente:
1 sfecla de marime medie
1 ceapa
1 morcov
1 cartof mare
½ de radacina de telina mica
1-2 linguri de ulei de masline
2 linguri de seminte de canepa
1 lingurita de busuioc uscat
1-2 linguri zeama de lamaie sau sos de corcoduse (vezi modul de preparare aici)
2 catei de usturoi
sare de Himalaya
un praf de piper
1 lingurita rasa de drojdie inactiva
o jumatate dintr-un avocado (optional)
Mod de preparare:
Sfecla se spala bine, eventual cu ajutorul unei perii fine, pentru a indeparta in mod eficient toare resturile de pamant.
Se pune la fiert necuratata, acoperita cu apa din abundenta si se gateste la foc mic pana cand poate fi strapunsa usor cu furculita. Timpul de fierbere depinde de marimea radacinii, insa ar trebui sa fie gata in 20-30 de minute. Cand este gata se toarna jet de apa rece peste ea si se curata coaja.
Intre timp, se spala si se curata ceapa, usturoiul, morcovul, cartoful si telina.
Se fierb pentru 20-30 de minute, intregi sau taiate in jumatate daca sunt prea mari, intr-un litru si jumatate de apa cu un varf de lingurita de sare.
O parte din apa in care a fiert legumele (250ml) se pastreaza intr-un pahar pentru a ajusta la final consisenta supei. Se adauga sfecla curatata peste legumele fierte si se mixeaza cu un blender vertical pana se obtine o pasta omogena.
Optional, dupa ce se raceste compozitia se poate amesteca o jumatate de avocado bine copt pentru o consistenta si mai cremoasa. Tot atunci se adauga uleiul, piperul, busuiocul, semintete de canepa, drojdia si sucul de lamaie sau sosul de corcoduse verzi, pentru a obtine o supa cu gust dulce acrisor. Se pastreaza putine seminte de canepa pentru decor si se savureaza in tihna.
SUrsa

Ingrediente:

1 sfecla de marime medie
1 ceapa
1 morcov
1 cartof mare
½ de radacina de telina mica
1-2

linguri de ulei de masline
2 linguri de seminte de canepa
1 lingurita de busuioc uscat
1-2 linguri zeama de lamaie sau sos de corcoduse (vezi modul de preparare aici)
2 catei de usturoi
sare de Himalaya
un praf de piper
1 lingurita rasa de drojdie inactiva
o jumatate dintr-un avocado (optional)

Mod de preparare:

Sfecla se spala bine, eventual cu ajutorul unei perii fine, pentru a indeparta in mod eficient toare resturile de pamant.
Se pune la fiert necuratata, acoperita cu apa din abundenta si se gateste la foc mic pana cand poate fi strapunsa usor cu furculita. Timpul de fierbere depinde de marimea radacinii, insa ar trebui sa fie gata in 20-30 de minute. Cand este gata se toarna jet de apa rece peste ea si se curata coaja.

Intre timp, se spala si se curata ceapa, usturoiul, morcovul, cartoful si telina. Se fierb pentru 20-30 de minute, intregi sau taiate in jumatate daca sunt prea mari, intr-un litru si jumatate de apa cu un varf de lingurita de sare.

O parte din apa in care a fiert legumele (250ml) se pastreaza intr-un pahar pentru a ajusta la final consisenta supei. Se adauga sfecla curatata peste legumele fierte si se mixeaza cu un blender vertical pana se obtine o pasta omogena. Optional, dupa ce se raceste compozitia se poate amesteca o jumatate de avocado bine copt pentru o consistenta si mai cremoasa. Tot atunci se adauga uleiul, piperul, busuiocul, semintete de canepa, drojdia si sucul de lamaie sau sosul de corcoduse verzi, pentru a obtine o supa cu gust dulce acrisor. Se pastreaza putine seminte de canepa pentru decor si se savureaza in tihna.

SUrsa

 

Citește și: Noi detalii despre starea de sănătate a lui Horia Moculescu: Acesta este intubat și se află la ATI- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru românii care vor credite!- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Creștinii de stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie. Mesajul emoționant al lui Igor Cuciuc și dorința artistului: “Pe fata noastră din cer, Andreea, ți-o încredințăm.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

El știe unde e Dani Mocanu! Ce se întâmplă acum cu artistul și evenimentele la care urma să cânte, în timp ce poliția îl caută în toată România

Cristian Botgros a recurs la o mișcare NEAȘTEPTATĂ înainte să fie audiat în cazul morții Andreei Cuciuc: "Nu pot pierde pentru că...". Cum și-a pregătit "terenul" și cine l-a sfătuit pe nepotul lui Nicolae Botgros să facă asta? NU VEI CREDE

VIDEO Ultimele imagini cu Ștefania Szabo în viață, doctorița moartă în Spitalul din Buzău. Scandalul în care a fost implicată înainte să moară

Un nou sezon exploziv „The Floor” începe în această seară, la 21:00, la Kanal D

Reduceri ULUITOARE de Black Friday!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies