Sfecla rosie, un aliment nu foarte popular in bucatarie, este recunoscuta pentru proprietatile sale de prevenire si chiar tratare a unor afectiuni.
Ingrediente:
1 sfecla de marime medie
1 ceapa
1 morcov
1 cartof mare
½ de radacina de telina mica
1-2 linguri de ulei de masline
2 linguri de seminte de canepa
1 lingurita de busuioc uscat
1-2 linguri zeama de lamaie sau sos de corcoduse (vezi modul de preparare aici)
2 catei de usturoi
un praf de piper
1 lingurita rasa de drojdie inactiva
o jumatate dintr-un avocado (optional)
Mod de preparare:
Sfecla se spala bine, eventual cu ajutorul unei perii fine, pentru a indeparta in mod eficient toare resturile de pamant. Se pune la fiert necuratata, acoperita cu apa din abundenta si se gateste la foc mic pana cand poate fi strapunsa usor cu furculita.
Timpul de fierbere depinde de marimea radacinii, insa ar trebui sa fie gata in 20-30 de minute. Cand este gata se toarna jet de apa rece peste ea si se curata coaja.
Intre timp, se spala si se curata ceapa, usturoiul, morcovul, cartoful si telina. Se fierb pentru 20-30 de minute, intregi sau taiate in jumatate daca sunt prea mari, intr-un litru si jumatate de apa cu un varf de lingurita de sare.
O parte din apa in care a fiert legumele (250ml) se pastreaza intr-un pahar pentru a ajusta la final consisenta supei. Se adauga sfecla curatata peste legumele fierte si se mixeaza cu un blender vertical pana se obtine o pasta omogena. Optional, dupa ce se raceste compozitia se poate amesteca o jumatate de avocado bine copt pentru o consistenta si mai cremoasa. Tot atunci se adauga uleiul, piperul, busuiocul, semintete de canepa, drojdia si sucul de lamaie sau sosul de corcoduse verzi, pentru a obtine o supa cu gust dulce acrisor.
Se pastreaza putine seminte de canepa pentru decor si se savureaza in tihna.
SUrsa
Ingrediente:
1 sfecla de marime medie
1 ceapa
1 morcov
1 cartof mare
½ de radacina de telina mica
1-2 linguri de ulei de masline
2 linguri de seminte de canepa
1 lingurita de busuioc uscat
1-2 linguri zeama de lamaie sau sos de corcoduse (vezi modul de preparare aici)
2 catei de usturoi
sare de Himalaya
un praf de piper
1 lingurita
rasa de drojdie inactiva
o jumatate dintr-un avocado (optional)
Mod de preparare: Sfecla se spala bine, eventual cu ajutorul unei perii fine, pentru a indeparta in mod eficient toare resturile de pamant. Se pune la fiert necuratata, acoperita cu apa din abundenta si se gateste la foc mic pana cand poate fi strapunsa usor cu furculita. Timpul de fierbere depinde de marimea radacinii, insa ar trebui sa fie gata in 20-30 de minute.
Cand este gata se toarna jet de apa rece peste ea si se curata coaja.
Intre timp, se spala si se curata ceapa, usturoiul, morcovul, cartoful si telina. Se fierb pentru 20-30 de minute, intregi sau taiate in jumatate daca sunt prea mari, intr-un litru si jumatate de apa cu un varf de lingurita de sare.
O parte din apa in care a fiert legumele (250ml) se pastreaza intr-un pahar pentru a ajusta la final consisenta supei.
Se adauga sfecla curatata peste legumele fierte si se mixeaza cu un blender vertical pana se obtine o pasta omogena. Optional, dupa ce se raceste compozitia se poate amesteca o jumatate de avocado bine copt pentru o consistenta si mai cremoasa. Tot atunci se adauga uleiul, piperul, busuiocul, semintete de canepa, drojdia si sucul de lamaie sau sosul de corcoduse verzi, pentru a obtine o supa cu gust dulce acrisor.
Se pastreaza putine seminte de canepa pentru decor si se savureaza in tihna.
SUrsa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Robi și Gagea, în pericol de eliminare? „Este ultima ta zi aici”. Cei doi concurenți au avut un conflict aprins la finalul ediției de luni, din „Casa iubirii”- kanald.ro
Citește și: Breaking news! Cum a murit, de fapt, Silviu Prigoana- stirilekanald.ro