Invata sa faci "Spaniola" - cea mai buna prajitura cu miere si nuca


Invata sa faci

Acest desert este delicios si se prepara din ingrediente simple. Oricine poate sa il faca.

Ingrediente pentru foi:

– 500 g faina
– 1 ou
– 60 g unt
– 150 g zahar
– 2 linguri cu varf de miere
– 1 lingurita amoniac stins in lapte
– 3 linguri de lapte rece

Ingrediente pentru crema de nuci:

– 1 cana de lapte (250 ml)
– 1 pachet de unt
– 250 g zahar
– 1 farfurie (adanca, de ciorba) plina cu varf de nuca macinata
– vanilie

Preparare foi:

Se pun intr-o cratita untul, mierea, zaharul, amoniacul, oul si laptele rece, se amesteca bine si se dau in clocot. Se da la o parte de pe foc si se adauga faina in compozitia fierbinte de mai sus. Se amesteca repede si bine. Aluatul rezultat se imparte in 4 bile. Fiecare bila se intinde direct pe dosul tavii de aragaz unsa si tapetata cu faina, cat se poate de subtire si se coace la foc potrivit.

Se coc foarte repede. Atentie sa nu le ardeti.

Citeste continuarea aici


Abonează-te pe

Citește și:

Prajitura cu mere dupa reteta bunicii

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

Prajitura in alb si negru - perfecta pentru masa de Paste

Prajitura "Felie de lapte" de casa! Un desert delicios pentru Paste

Tort de mac si gem de piersici - Reteta simpla si rapida

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Concurs

MANGO: Cu ce îl poți mânca?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri