Prajitura in alb si negru - perfecta pentru masa de Paste


Aceasta reteta este perfecta pentru masa de Paste. Se prepara din ingrediente ieftine si simple.

Ingrediente

150 g unt, 450 g zahar pudra, 6 oua, 25-30 g cacao, 1 pahar lapte, 300 g faina, 1 praf de copt, vanilie, 1 baton de ciocolata menaj.

Mod de preparare

Se amesteca cacaua cu jumatate din cantitatea de zahar si se freaca bine cu unt. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus. Se adauga apoi treptat faina cernuta cu praful de copt, alternand cu cate putin lapte. Se unge o tava dreptunghiulara (30/35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se intinde in strat egal. Se coace pe trei sferturi cam 20 de minute in cuptor, la foc potrivit si incalzit dinainte.

Intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si vanilia. Compozitia trebuie sa fie bine legata si lucioasa; la nevoie, se bate pe aburi. Se scoate tava din cuptor si se intinde albusul deasupra in strat uniform. Se mai da la cuptor la foc slab inca 10-15 minute. Calda inca, se pudreaza cu ciocolata rasa. Se taie dupa dorinta in patrate sau romburi. Bucatile nu se suprapun.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Semne care îţi arată că ai în casă spiritul unui om mort. Trebuie să ai mare grijă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri