Invata sa faci "Spaniola" - cea mai buna prajitura cu miere si nuca


Invata sa faci

Acest desert este delicios si se prepara din ingrediente simple. Oricine poate sa il faca.

Ingrediente pentru foi:

– 500 g faina
– 1 ou
– 60 g unt
– 150 g zahar
– 2 linguri cu varf de miere
– 1 lingurita amoniac stins in lapte
– 3 linguri de lapte rece

Ingrediente pentru crema de nuci:

– 1 cana de lapte (250 ml)
– 1 pachet de unt
– 250 g zahar
– 1 farfurie (adanca, de ciorba) plina cu varf de nuca macinata

vanilie

Preparare foi:

Se pun intr-o cratita untul, mierea, zaharul, amoniacul, oul si laptele rece, se amesteca bine si se dau in clocot. Se da la o parte de pe foc si se adauga faina in compozitia fierbinte de mai sus. Se amesteca repede si bine. Aluatul rezultat se imparte in 4 bile. Fiecare bila se intinde direct pe dosul tavii de aragaz unsa si tapetata cu faina, cat se poate de subtire si se coace la foc potrivit.

Se coc foarte repede. Atentie sa nu le ardeti.

Citeste continuarea aici


Abonează-te pe

Citește și:

Placinta turnata cu mere - reteta delicioasa si usoara

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

Reteta Prajitura Albinuta - Clasica, gustoasa si delicioasa

Reteta delicioasa: prajitura cu mere, pentru lenesi, gata in doar cateva minute

Asa faci cea mai buna salata orientala - reteta recomandata de chefi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Cum să scapi de căderea părului? Prepară tratamentul în bucătăria ta!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri