Ingredientul secret pentru un piure de cartofi de post pufos. Multe gospodine au uitat de acesta


Mulți români respect cel mai important post din an, iar din acest motiv renunță la produsele de origine animală. Cu toate acestea, multe gospodine nu știu cu ce să înlocuiască ingredientele din câteva rețete pe care le preparau des. Iată ce trebuie să pui în piureul de cartofi de post pentru a ieși pufos.


In articol:

Gospodinele cu experiență știu câteva trucuri pentru un piure de cartofi la fel de pufos și gustos, dar fără unt și lapte în el. Iată care este ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi!

Citește și: Nuci umplute cu cremă de caramel, după rețeta bunicii

Ingredientul secret pentru un piure de cartofi pufos

Românii credincioși respectă cu strictețe postul și fac tot posibilul să nu mănânce preparate care conțin produse de origine animală. Cu toate că pare simplu, majoritatea gospodinelor nu găsesc soluția pentru câteva rețete simple.

Untul și laptele din piureul de cartofi se pot înlocui cu alte ingrediente, iar gospodinele cu experiență știu că pot adăuga margarină în loc de unt, iar peste cartofi apa de la fiert, în locul laptelui. Un aspect foarte important este ca legumele să fie foarte bine fierte, deoarece preparatul tău trebuie să aibă o textură pufoasă, iar apoi amestecul trebuie trecut printr-o sită de bucătărie pentru mai multă cremozitate.

Citește și: Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri. Este perfectă pentru brioșe, prăjituri sau torturi!

Ingredientul secret pentru un piure de cartofi pufos

Ingredientul secret pentru un piure de cartofi pufos

[Sursa foto: freepik]

Cum se taie cartofii pentru piure

Piureul este o garnitură pe care oamenii din întreaga lume își doresc să o aibă cel mai des pe masă, iar cei mai mulți o combină cu diverse legume la cuptor și cu sos de roșii.

Chiar dacă mulți îl preparare, doar bucătarii pricepuți știu cum se taie cartofii corect. Aceștia trebuie să aibă o dimensiune asemănătoare pentru a nu se fierbe în timpi diferiți, iar apoi tăiați în patru sau șase, în funcție de mărime și vor fi perfecți pentru piure, după ce furculița va intra ușor în ei.

Bucătarii pricepuți recomandă ca piureul să fie bine condimentat și să adaugi în el ceapă verde tocată mărunt, pătrunjel tocat, bucăți de roșii uscate, ciuperci deshidratate, boia iute sau dulce, sare și piper.

Dacă vei urma acești pași, îi vei face pe toți cei prezenți la masa să ceară și a doua porție, deoarece va fi foarte gustoasă. Această garnitură se servește caldă, iar de cele mai multe ori, alături de un sos.

Ingredientul secret pentru un piure de cartofi pufos

Ingredientul secret pentru un piure de cartofi pufos

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă dacă înmoi frunze de dafin în apă cu sare și stropești prin toată locuință. Cum te va ajuta acest truc


Abonează-te pe

Citește și:

Nuci umplute cu cremă de caramel, după rețeta bunicii

Alex Dobrescu, fostul iubit al Cristinei Cioran a fost luat cu duba și dus la secția de poliție. Declarațiile lui Alex Dobrescu

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Care sunt ingredientele care vor face minuni la tine în bucătărie. Aragazul și cuptorul vor arăta ca noi

Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Celebra rețetă de Banana Bread, bună indiferent de sezon
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri