Ingrediente care isi pierd proprietatile de folosire mai repede


Ingrediente care isi pierd proprietatile de folosire mai repede

Ingredientele din bucatarie au un termen limitat in care pot fi folosite la prepararea mancarurilor.

 

1. Faina
Faina are o perioada de folosire de aproximativ jumatate de an, insa poate deveni ranceda sau in ea pot aparea insecte dupa o anumita perioada de timp daca este mentinuta la o temperatura ridicata. Trebuie pastrata in locuri uscate si reci, fara umiditate. Frigiderul este un loc indicat pentru pastrarea fainei in recipiente de sticla.
2. Condimentele
Potrivit lui Karen Page, autorul lucrarii 'The Flavour Bible', condimentele rezista o perioada maxima de la sase la douasprezece luni, timp in care pot fi folosite optim la gatit fara sa isi piarda din proprietati. Desi nu se altereaza ca alte alimente de baza, ele isi pierd din savoare si din proprietati si cand sunt vechi nu mai au acelasi efect asupra mancarii.
3. Alunele- Migdalele rezista cel mai mult intre 9 si 12 luni, acaju si arahidele rezista intre sase si noua luni. Nucile pecan, specifice Americii de Nord, au o durata de folosire de pana la sase luni. Fisticul, cu o larga varietate in utilizare la salate, fripturi sau inghetata, are o perioada optima de folosire de pana la trei luni. Semintele de pin, cu gustul lor usor dulce si o aroma apropiata de cea a untului, sunt folosite la paste, orez, salate, preparatele pe baza de orez sau quinoa, avand o perioada de folosire de pana la
una sau doua luni. Frigiderul ofera mediul optim pentru conservarea acestora in recipiente din sticla.
4. Ketchup
Datorita compozitiei sale bogate in conservanti, ketchupul are o durata mare de folosire. Dupa desigilarea recipientului, ingredientul poate fi folosit pana la un an de zile daca este pastrat in frigider, iar daca este sigilat poate fi pastrat pana la 2 ani de zile.
Dupa desfacerea sticlei, daca se observa separarea lichidului de masa densa concentrata a ketchupului, atunci acesta nu mai are proprietatile optime de folosire si gustul nu mai este acelasi.
Sursa

1. Faina

Faina are o perioada de folosire de aproximativ jumatate de an, insa poate deveni ranceda sau in ea pot aparea insecte dupa o anumita perioada de timp daca este mentinuta la o temperatura ridicata. Trebuie pastrata in locuri uscate si reci, fara umiditate. Frigiderul este un loc indicat pentru pastrarea fainei in recipiente de sticla.

2. Condimentele

Potrivit lui Karen Page, autorul lucrarii 'The Flavour Bible', condimentele rezista o perioada maxima de la sase la douasprezece luni, timp in care pot fi folosite optim la gatit fara sa isi piarda din proprietati. Desi nu se altereaza ca alte alimente de baza, ele isi pierd din savoare si din proprietati si cand sunt vechi nu mai au acelasi efect asupra mancarii.

3. Alunele- Migdalele rezista cel mai mult intre 9 si 12 luni, acaju si arahidele rezista intre sase si noua luni. Nucile pecan, specifice Americii de Nord, au o durata de folosire de pana la sase luni. Fisticul, cu o larga varietate in utilizare la salate, fripturi sau inghetata, are o perioada optima de folosire de pana la trei luni. Semintele de pin, cu gustul lor usor dulce si o aroma apropiata de cea a untului, sunt folosite la paste, orez, salate, preparatele pe baza de orez sau quinoa, avand o perioada de folosire de pana la una sau doua luni. Frigiderul ofera mediul optim pentru conservarea acestora in recipiente din sticla.

4. Ketchup

Datorita compozitiei sale bogate in conservanti, ketchupul are o durata mare de folosire. Dupa desigilarea recipientului, ingredientul poate fi folosit pana la un an de zile daca este pastrat in frigider, iar daca este sigilat poate fi pastrat pana la 2 ani de zile. Dupa desfacerea sticlei, daca se observa separarea lichidului de masa densa concentrata a ketchupului, atunci acesta nu mai are proprietatile optime de folosire si gustul nu mai este acelasi.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

,,Nu știu ce se întâmplă cu mine”. Ella pățește acest lucru de zile bune. Vedeta s-a confesat la internauți

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Loredana Chivu, schimbare de look. Dansatoarea a slăbit brusc, iar acum este de nerecunoscut

Roxana Buzoiu a dat-o în bară cu limba engleză. Ce gafă a făcut pe TikTok

Ardei iuţi bulgăreşti în oţet. Cum prepari această rețetă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este sora Siminei Loica. Cele două s-au reîntâlnit, iar fotografia de familie a fost nelipsită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri