Ingrediente care isi pierd proprietatile de folosire mai repede

Ingrediente care isi pierd proprietatile de folosire mai repede
Ingrediente care isi pierd proprietatile de folosire mai repede

Ingredientele din bucatarie au un termen limitat in care pot fi folosite la prepararea mancarurilor.

 

1. Faina
Faina are o perioada de folosire de aproximativ jumatate de an, insa poate deveni ranceda sau in ea pot aparea insecte dupa o anumita perioada de timp daca este mentinuta la o temperatura ridicata. Trebuie pastrata in locuri uscate si reci, fara umiditate. Frigiderul este un loc indicat pentru pastrarea fainei in recipiente de sticla.
2. Condimentele
Potrivit lui Karen Page, autorul lucrarii 'The Flavour Bible', condimentele rezista o perioada maxima de la sase la douasprezece luni, timp in care pot fi folosite optim la gatit fara sa isi piarda din proprietati. Desi nu se altereaza ca alte alimente de baza, ele isi pierd din savoare si din proprietati si cand sunt vechi nu mai au acelasi efect asupra mancarii.
3. Alunele- Migdalele rezista cel mai mult intre 9 si 12 luni, acaju si arahidele rezista intre sase si noua luni. Nucile pecan, specifice Americii de Nord, au o durata de folosire de pana la sase luni. Fisticul, cu o larga varietate in utilizare la salate, fripturi sau inghetata, are o perioada optima de folosire de pana la trei luni. Semintele de pin, cu gustul lor usor dulce si o aroma apropiata de cea a untului, sunt folosite la paste, orez, salate, preparatele pe baza de orez sau quinoa, avand o perioada
de folosire de pana la una sau doua luni. Frigiderul ofera mediul optim pentru conservarea acestora in recipiente din sticla.
4. Ketchup
Datorita compozitiei sale bogate in conservanti, ketchupul are o durata mare de folosire. Dupa desigilarea recipientului, ingredientul poate fi folosit pana la un an de zile daca este pastrat in frigider, iar daca este sigilat poate fi pastrat pana la 2 ani de zile.
Dupa desfacerea sticlei, daca se observa separarea lichidului de masa densa concentrata a ketchupului, atunci acesta nu mai are proprietatile optime de folosire si gustul nu mai este acelasi.
Sursa

1. Faina

Faina are o perioada de folosire de aproximativ jumatate de an, insa poate deveni ranceda sau in ea pot aparea insecte dupa o anumita perioada de timp daca este mentinuta la o temperatura ridicata.

Trebuie pastrata in locuri uscate si reci, fara umiditate. Frigiderul este un loc indicat pentru pastrarea fainei in recipiente de sticla.

2. Condimentele

Potrivit lui Karen Page, autorul lucrarii 'The Flavour Bible', condimentele rezista o perioada maxima de la sase la douasprezece luni, timp in care pot fi folosite optim la gatit fara sa isi piarda din proprietati. Desi nu se altereaza ca alte alimente de baza, ele isi pierd din savoare si din proprietati si cand sunt vechi nu mai au acelasi efect asupra mancarii.


3. Alunele- Migdalele rezista cel mai mult intre 9 si 12 luni, acaju si arahidele rezista intre sase si noua luni. Nucile pecan, specifice Americii de Nord, au o durata de folosire de pana la sase luni. Fisticul, cu o larga varietate in utilizare la salate, fripturi sau inghetata, are o perioada optima de folosire de pana la trei luni. Semintele de pin, cu gustul lor usor dulce si o aroma apropiata de cea a untului, sunt folosite la paste, orez, salate, preparatele pe baza de orez sau quinoa, avand o perioada de folosire de pana la una sau doua luni. Frigiderul ofera mediul optim pentru conservarea acestora in recipiente din sticla.

4. Ketchup

Datorita compozitiei sale bogate in conservanti, ketchupul are o durata mare de folosire. Dupa desigilarea recipientului, ingredientul poate fi folosit pana la un an de zile daca este pastrat in frigider, iar daca este sigilat poate fi pastrat pana la 2 ani de zile. Dupa desfacerea sticlei, daca se observa separarea lichidului de masa densa concentrata a ketchupului, atunci acesta nu mai are proprietatile optime de folosire si gustul nu mai este acelasi.

Sursa

 

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce reprezintă magia Crăciunului pentru Angela Rusu? Interpreta de muzică populară nu obișnuiește să gătească, însă este ajutată de o persoană foarte importantă din viața ei! "Eu sunt topită!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Antonia, fotografii direct de pe patul de spital! Cu ce probleme s-a confruntat artista, dar și ce mesaj a postat pe rețelele de socializare? "O experiență traumatică și periculoasă!"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies