Ce trebuie să faci în cazul în care ai o indigestie. Cum o poți trata acasă și ce trebuie făcut în această perioadă de izolare în casă.
Doctorul în științe medicale Ovidiu Peneș a explicat la Teo Show cum ne putem da seama că avem o indigestie și ce este de făcut în cazul în care începem să ne simțim rău.
Indigestia poate fi confundată ușor și cu alte afecțiuni. Iată mai jos ce este de făcut:
„Lumea a avut cumva grijă ce a mâncat. Suntem toți în case și drumul de la pat la frigider este foarte scurt.
Maioneză, mult gălbenuș de ou, carne grasă. Stomacul, duodenul și pancreasul au avut de suferit din cauza mâncării grase. Noi mestecăm ce mestecăm, după care alimentele se duc în esofag și ajung în stomac.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ce probleme de sănătate semnalizează mâinile! De ce boli poți suferi dacă mâinile sunt uscate, transpiră sau sunt palide
La sfârșitul mesei le stingem cu dulciuri concentrate și rafinate, asta determină o aciditate. Vezica biliară care e sub ficat în mod normal trebuie să arunce ritmic și treptat sucurile în duoden. În caz contrar, încep apărea dureri care taie respirație, dureri în spatele abdomenului superior. A nu se confunda. Puteți avea o supriză neplăcută și aveți grijă să nu fie din cauza unui infarct de miocard. Vă ia cu tulburări de respirație, durere puternică în umărul stâng, transpirații.
Citeste si: Kfetele exclusiv! Medicul Ovidiu Peneş spulberă un mit! Vezi de ce nu ar trebui să bei nici măcar un pahar de vin! "Evită complet" VIDEO!
Indigestiile obișnuite- apar contracții și apar din cauza alimentării proaste, pot apărea dureri și în zona inferioară a abdomenului. Burta se poate umfla când colonul nu mai poate duce bolul alimentar. Poate apărea și o ocluzie intestinală.
Ce avem de făcut?
Să începem să reglăm ceea ce mâncăm. Nu exagerați cu volumele, încercați să faceți un program regulat de mese. Este foarte important volumul de mâncare, contează cum îți faci porția. E important să alegi o farfurie de mărimea palmei tale. Să mâncăm cinci, șase mese mici. Alimente ușor de procesat și de digerat. Nu vrem să ne trezim cu dureri de pancreas.
Să aveți grijă să așezați proteine de calitate. Dați grăsimea la o parte și veniți cu partea de mușchi. Mult verde, brocoli, sparanghel, dovlecel, tot felul de salate, vă ajută la digestie și reglează. Ficatul e un alt organ care procesează aceste alimente. Unii au ficatul gras și atunci aici ei vor procesa mult mai greu alimentele.
De aceea, se poate pune și orez negru, sălbatic, mazăre. Ați alcătuit o porție. Câteva nuci și ați alcătuit o porție foarte echilibrată de a mânca, pentru ca pancreasul să nu aibă de suferit.Și la porc, dacă nu alegi grăsimea și nu o prăjeși și îndepărtezi grăsimea înaintea, o pui la cuptor, nu vei mai ajunge să ai complicații digestive.
Măcar de două ori de zi, alegeți iaurt, chefir, ameliorați și când aveți o masă mai grea. Bolul de salată va ajuta mult digestia și va încetini modul în care ajunge în sânge tot ce e greu.
Se exagerează cu alcoolul în timpul carantinei. Consumul regulat, pe lângă faptul că dă o dependență, și consumul regulat de tărie că se spune că te ajută la somn sau la masă ar trebui evitat. După exces apar dureri de cap, greață, vărsături, indigestie. Ficatul își consumă enzimele.
A doua zi după consumul de alcool, ai grijă că glicemia a scăzut. Ai grijă să consumi o porție de orez negru sălbatic, alimente care conțin vitaminele B1 și B6, alcoolul deshidratează. Este bine să beți apă multă, până când urina devine incoloră. E bine ca glicemia să fie bună.
E bine să reglați organismul. Sportul între mese face foarte bine. Abdomene, fandări.