Ce trebuie să știi despre vaccinarea antigripală 2019.
Vaccinare antigripală 2019. Odată cu începerea sezonului rece, medicii recomandă vaccinarea antigripală, după ce numai în 2018- 2019 au murit peste 160 de oameni din cauza gripei. Copiii, dar și persoanele vârstnice și persoanele care suferă de diferite afecțiuni cronice, gravidele și membrii personalului medical sunt cei care sunt cel mai adesea expuși gripei.
Ministerul Sănătăţii anunţă că a achiziţionat 1,5 milioane de vaccinuri antigripale, iar campania de vaccinare gratuită, din sezonul 2019 -2020, va începe din a doua jumătate a lunii octombrie.
Citeste si: Meningita – care sunt simptomele
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Gripa face tot mai multe victime. Bilanțul morților a ajuns la 124
„Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un număr de 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire. Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii (MS), potrivit mediafax.ro.
Vaccinare antigripală 2019. Primele doze, folosite pentru imunizarea personalului medical
Primele doze au ajuns deja în teritoriu și sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.
„Primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical. Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite şi celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă şi vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie”, se mai arată în comunicatul MS.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.