Incredibil! Uite cum actioneaza biscuitii si prajiturile asupra creierului tau!


Incredibil! Uite cum actioneaza biscuitii si prajiturile asupra creierului tau!

Multe feluri de biscuiti, fursecuri, prajituri si alte alimente procesate, disponibile in comert, contin un tip de grasimi foarte daunatoare, numite grasimi trans, care au efecte nocive asupra creierului uman, arata un studiu

 

Grasimile trans sunt utilizate atât in fabricile de alimente procesate, cât si in restaurante, pentru a imbunatati textura, durata de pastrare a produselor sau gustul.
Aceste grasimi sunt obtinute adaugând hidrogen uleiurilor vegetate, pentru a le solidifica, de unde si numele de grasimi partial hidrogenate.
Studii anterioare descoperisera corelatii intre consumul de grasimi trans, pe de o parte, si greutate corporala mai mare, risc sporit de boli de inima si o agresivitate crescuta, pe de alta parte.
Un studiu realizat pe 1000 de barbati cu vârsta sub 45 de ani a aratat ca aceia care consumau cele mai mari cantitati de grasimi trans au obtinut cele mai mici scoruri la un test de memorie ce presupunea retinerea unor cuvinte. Cei care consumau cantitatile cele mai mari de grasimi trans si-au reamintit, in medie, cu 11 cuvinte mai putin (reprezentând un rezultat cu aproximativ 10% mai slab) decât cei  consumau cele mai mici cantitati de asemenea grasimi.
Corelatia s-a mentinut chiar si dupa ce au fost luate in considerare deosebirile legate de vârsta, educatie sau eventuala prezenta a depresiei.
Sursa: Descopera.ro

Grasimile trans sunt utilizate atat in fabricile de alimente procesate, cât si in restaurante, pentru a imbunatati textura, durata de pastrare a produselor sau gustul.

Aceste grasimi sunt obtinute adaugând hidrogen uleiurilor vegetate, pentru a le solidifica, de unde si numele de grasimi partial hidrogenate.Studii anterioare descoperisera corelatii intre consumul de grasimi trans, pe de o parte, si greutate corporala mai mare, risc sporit de boli de inima si o agresivitate crescuta, pe de alta parte.

Un studiu realizat pe 1000 de barbati cu vârsta sub 45 de ani a aratat ca aceia care consumau cele mai mari cantitati de grasimi trans au obtinut cele mai mici scoruri la un test de memorie ce presupunea retinerea unor cuvinte.
Cei care consumau cantitatile cele mai mari de grasimi trans si-au reamintit, in medie, cu 11 cuvinte mai putin (reprezentând un rezultat cu aproximativ 10% mai slab) decât cei  consumau cele mai mici cantitati de asemenea grasimi. Corelatia s-a mentinut chiar si dupa ce au fost luate in considerare deosebirile legate de vârsta, educatie sau eventuala prezenta a depresiei.

Sursa: Descopera.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alina Sorescu, veste importantă în plin proces de divorț! Cine a câștigat custodia cele două fetițe: „Instanța a decis”

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Mirela Vaida se confruntă cu probleme de sănătate! Cum s-a afișat vedeta în mediul online: „Mi-am pus gluga-n cap, m-am chircit pe scaun”

Daniela Gyorfi, dezvăluiri despre operațiile estetice. Câte intervenții și-a făcut de-a lungul timpului: „Ca să arăți bine trebuie să faci anumite lucruri”

100 provocări amuzante pentru jocul „Adevăr sau Provocare”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Cum să fii feminină și să atragi toate privirile – Trucuri pentru o garderobă chic

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri