In cat timp se digera mancarea in stomac? Afla care este adevarul!

In cat timp se digera mancarea in stomac? Afla care este adevarul!
In cat timp se digera mancarea in stomac? Afla care este adevarul!

Iata de cat timp au nevoie alimentele pentru a fi prelucrate în stomac.

 

Apa – trece aproape deodata direct în intestin;
Sucurile de fructe si supele – 15-20 de minute;
Piureul din legume – 20-30 de minute;
Pepenele verde – 20 de minute;
Pepenele galben – 30 de minute;
Portocalele, poama, grapefruitul – 30 de minute;
Merele, prasadele, piersicele, visinele – 40 de minute;
Rosiile, salata, castravetii – 30-40 de minute;
Bostaneii, broccoli, varza, mazarea, porumbul – 45 de minute;
Morcovul, sfecla – 50 de minute;
Orezul rafinat, hrisca, faina de grau, faina de porumb, fulgii de ovaz, malaiul – 60-90 de minute;
Semintele de floarea soarelui, de bostan, de susan – 2 ore;
Migdalele,
alunele, arahidele crude, nucile – 2,5-3 ore;
Laptele – 2 ore;
Chefirul – 1,4 ore;
Branza de vaci si casul – 90 de minute;
Cascavalul cu cheag tare – 4-5 ore;
Ouale – 45 de minute;
Cambula, halibutul – 30 de minute;
Somonul, pastravul, tonul, heringul – 45-60 de minute;
Carnea de pui
– 1,5-2 ore;
Carnea de curcan – 2-2,2 ore;
Carnea de vita si de oaie – 3-4 ore;
Carnea de porc – 4,5-5 ore.
Sursa

Apa – trece aproape deodata direct în intestin;

Sucurile de fructe si supele – 15-20 de minute;

Piureul din legume – 20-30 de minute;

Pepenele verde – 20 de minute;

Pepenele galben – 30 de minute;

Portocalele, poama,

grapefruitul – 30 de minute;

Merele, prasadele, piersicele, visinele – 40 de minute;

Rosiile, salata, castravetii – 30-40 de minute;

Bostaneii, broccoli, varza, mazarea, porumbul – 45 de minute;

Morcovul, sfecla – 50 de minute;

Orezul rafinat, hrisca, faina de grau, faina de porumb, fulgii de ovaz, malaiul – 60-90 de minute;

Semintele de floarea soarelui, de bostan, de susan – 2 ore;

Migdalele, alunele, arahidele crude, nucile – 2,5-3 ore;

Laptele – 2 ore;

Chefirul – 1,4 ore;

Branza de
vaci si casul – 90 de minute;

Cascavalul cu cheag tare – 4-5 ore;

Ouale – 45 de minute;

Cambula, halibutul – 30 de minute;

Somonul, pastravul, tonul, heringul – 45-60 de minute;

Carnea de pui – 1,5-2 ore;

Carnea de curcan – 2-2,2 ore;

Carnea de vita si de oaie – 3-4 ore;

Carnea de porc – 4,5-5 ore.


Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Problema cu care Alexia Eram se confruntă pe timpul nopții, încă din adolescență. Tânăra a apelat la ajutorul unui specialist pentru asta: “Pur și simplu nu pot să mă relaxez nici în somn.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies