În cât timp poți rămâne însărcinată

In cat timp poti ramane insarcinata

In cat timp poti ramane insarcinata

Este bine să știi că foarte mulți factori afectează șansele unei sarcini, dar și că aceștia se manifestă individual, de la persoană la persoană. Există, totuși, lucruri care pot influența timpul de care este nevoie pentru a rămâne însărcinată.

Statisticile arată că doar 25% dintre cuplurile care încearcă să devină părinți reușesc din prima lună, iar 90% în primele 12 luni de încercări constante. Este mai mult decât evident că ai nevoie de puțină răbdare dacă îți dorești un copil. În tot acest timp, medicii psihologi recomandă să fiți optimiști și atenți unul cu celălalt, să discutați despre asta și să dați dovadă de înțelegere și afecțiune.

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă dacă visezi că naști

In cat timp poti ramane insarcinata
In cat timp poti ramane insarcinata[Sursa foto: Pexels]

În cât timp poți rămâne însărcinată

Perioada de ovulație este cea în care ovarele tale eliberează un ovul, fertilitatea fiind maximă. În mod obișnuit, aceasta are loc în a 14-a zi de ciclu menstrual, perioadă propice pentru a avea contacte sexuale neprotejate. Dacă îți dorești să rămâi însărcinată, atunci sunt cele mai multe șanse că fecundarea să se producă în această perioadă.

Studiile au arătat că șansele de a rămâne însărcinată sunt favorabile cu aproximativ cinci zile înainte de ovulație și în ziua ovulației, atingând maximul în ziua de dinainte și ziua propriu-zisă de eliberare a ovulului.

Citeste si: CITEȘTE: 7 semne că ești însărcinată în prima lună. Care sunt primele simptome

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

In cat timp poti ramane insarcinata
In cat timp poti ramane insarcinata[Sursa foto: Pexels]

Factorii care influențează durata apariției sarcinii

Vârsta

Perioada optimă în ceea ce privește fertilitatea este vârsta de 20 de ani, urmând ca după 30 de ani să scadă, iar după 35 să fie mai redusă. Studiile arată că doar 40% din femei reușesc să conceapă un copil pe cale naturală după vârsta de 40 de ani, iar șansele scad cu câte 2% pe an până la împlinirea vârstei de 43 de ani.

Cu toate că  alimentație echilibrată și stare de sănătate bună pot fi de ajutor atunci când dorești să rămâi însărcinată, după 35-40 de ani, acest lucru nu mai este valabil pentru toate cazurile.

Cât de des faci sex

Medicii sunt de părere că obsesia de a rămâne însărcinată nu este deloc productivă. Stresul nu ajută deloc în ceea ce privește feritilitatea și nici relația de cuplu.

Trebuie să îți dai seama că s-ar putea să fii fertilă prin încercarea de a observa semnele ovulației și, de asemenea, să faci sex la două sau trei zile, astfel încât să crești șansele de fiecare dată când ovulezi.

Starea de sănătate

Kilogramele în plus sau în minus afectează nivelul hormonal și, în același timp, șansele de concepere. Nu ezita să faci schimbări când vine vorba de alimentație și sport, deci organizează-ți programul de antrenament.

De asemenea, trebuie să renunți la unele obiceiuri care nu doar că afectează fertilitatea, ci și starea de sănătate: fumatul și consumul de alcool.

De asemenea, și calitatea spermei poate fi afectată de tutun și de alcool, astfel că medicii recomandă ca și partenerul să renunțe la astfel de obiceiuri atunci când doriți să concepeți un copil.

Citește și: Rebecca, mesaj pentru Antoni! „Femeia pe care și-o dorește...”. Concurenta l-a pus subtil la zid- kanald.ro

Citește și: A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht- stirilekanald.ro

Problemele de fertilitate

Problemele de fertilitate sunt: endometrioza, sindromul ovarelor polichistice, insuficiența ovariană sau scăderea numărului de spermatozoizi. Este foarte important să consulți un medic ginecologic specializat în infertilitate dacă a trecut mai mult de un an și nu reușești să rămâi însărcinată sau dacă ai peste 35 de ani și au trecut mai mult de șase luni de încercări pentru a concepe un bebeluș.

Citeste si: CITEȘTE: 7 semne că ești însărcinată în prima lună. Care sunt primele simptome

In cat timp poti ramane insarcinata
In cat timp poti ramane insarcinata[Sursa foto: Pexels]

Cum se face un test de sarcină

Modalitatea de folosire a unui test de sarcină depinde de producător, la fel ca și modalitatea de afișare a rezultatului: două liniuțe roz pentru rezultate pozitive sau o liniuță roz pentru rezultat negativ. Alte teste își schimbă culoarea sau folosesc un simbol(+ sau-) în dreptul zonei tratate chimic care intră în contact cu urina. Testele digitale, o altă variantă de testare, afișează un mesaj simplu precum „ești însărcinată” sau „nu ești însărcinată”.

Avantajul unui test de urină este acela că îl poți face oricând, la tine acasă, fără programare la medic. În plus, acuratețea unui test de urină este de aproximativ 99%. În restul de 1% dintre cazuri se poate întâmpla ca testul să fie expirat sau să nu fie efectuat corect.Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Mesaje de încurajare înainte de operație. "Dumnezeu să te ajute sa te întorci rapid la o viață activă, în care nu va mai exista loc pentru boală!"

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Cine este rapperul de 23 de ani care a murit într-un grav accident pe A1? Fanii artistului sunt şocaţi de moartea lui

DESCOPERĂ: De ce se nasc fetele mai devreme decât băieții. Este ceva normal?

Roxana Dobre, mărturii surprinzătoare după scandalul în care a fost implicat Florin Salam! „Noi chiar am obosit”. Ce face, acum, Regele manelelor

Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare din țară


Cookies