DESCOPERĂ: De ce se nasc fetele mai devreme decât băieții. Este ceva normal?

de ce se nasc mai multe fete decat baieti
DESCOPERĂ: De ce se nasc fetele mai devreme decât băieții. Este ceva normal?

În general, fetițele se nasc mai devreme decât băieții, dar nu este o regulă. Bineînțeles că apare întrebarea: acest lucru este normal sau aveți motive să vă îngrijorați?

O sarcină normală se încadrează între 38 și 42 de săptămâni, dar această perioadă diferă de la femeie la femeie. Asta nu înseamnă că dacă nașteți puțin mai devreme sau cu o întârziere de câteva zile este neapărat o problemă. 

Fetițele se nasc mai devreme: mit sau realitate?

Citeste si: CITEȘTE: De ce se nasc mai mulți gemeni în prezent față de oricare alt moment din istorie. Ce au descoperit cercetătorii

Citeste si: DESCOPERĂ: Lipsa de apreciere în cuplu. Cum o rezolvi?

Multe femei afirmă cu tărie că sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viață. Să simți cum se dezvoltă în tine un pui de om și să aștepți cu nerăbdare momentul în care îți vei ține bebelușul în brațe reprezintă, fără îndoială, un sentiment pe care nu îl poți descrie în cuvinte. 

Pe lângă această fericire, bineînțeles că apar și temerile. Dacă se întâmplă ceva cu bebelușul? Dacă nu se dezvoltă normal? Dacă se naște mai devreme de termen? Sunt întrebări pe care orice mamă în devenire și le-a pus, și nu o singură dată pe durata celor 9 luni de sarcină

Cu siguranță ați auzit multe lucruri legate de momentul nașterii, în special.

Unul dintre acestea spune că fetițele vin pe lume mai devreme decât băiețeii. Conform medicilor, acesta este doar un mit. Este adevărat că sunt cazuri când se întâmplă acest lucru, dar nu este o regulă general valabilă. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sarcina normală variază între 38 și 42 de săptămâni. Un copil care se naște înainte de 38 de săptămâni este considerat prematur, dar de cele mai multe ori, între 36 și 38 de săptămâni nu sunt probleme.

Dacă greutatea copilului la naștere este normală, iar acesta nu are probleme de sănătate, atunci totul va decurge normal. 

Naștere naturală sau cezariană?

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce plac bărbații femeile blonde

de ce se nasc fetele mai devreme

Citeste si: CITEŞTE: Idei prin care să îl anunți că ești însărcinată. Cum îi dai marea veste

În ultima vreme, tot mai multe femei aleg să nască prin cezariană. Teama de durerea provocată de nașterea naturală le face pe viitoarele mămici să opteze pentru o variantă mai ”ușoară”. Am scris între ghilimele asta, pentru că, de fapt, realitatea este cu totul alta. 

O operație, indiferent de natura ei, rămâne totuși o tăietură, care automat că va avea nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca.

Bineînțeles că sunt și cazuri în care medicii insistă pentru cezariană. Iată care sunt acestea:

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

  • dacă mama are anumite malformații congenitale de bazin osos, dacă are afecțiuni cardiace grave, boli pulmonare sau o miopie serioasă
  • în cazul în care mama are o infecție pe care o poate transmite bebelușului 
  • dacă mama are placenta așezată foarte jos în uter, iar copilul nu poate ieși
  • dacă mama are placenta separată de peretele uterin, ceea ce poate face ca bebelușul să fie în pericol
  • dacă nașterea întârzie foarte mult, iar mama și copilul pot fi în pericol
  • în cazul în care bebelușul se află într-o poziție dificilă
  • în cazul în care copilul are o anomalie
  • în cazul în care este vorba despre o sarcină multiplă
  • dacă bebelușul este prea mare, peste 4.500 kg
  • atunci când mama a avut operații uterine sau cezariene

Avantajele nașterii naturale sunt multiple. În primul rând, recuperarea va fi mult mai rapidă. De asemenea, veți putea să vă mișcați, imediat după naștere. În cazul cezarienei veți vedea că va dura destul de mult timp până veți putea face anumite lucruri.

Dacă nașteți natural, peretele uterin rămâne la fel. În cazul unei cazariene, trebuie să așteptați cel puțin un an până să puteți să rămâneți din nou însărcinată. Atunci când copilul se naște pe cale naturală, elimină mult mai repede lichidul din plămâni. 

De asemenea, puteți avea lapte mai repede, dacă nașteți natural. Nu în ultimul rând, pentru a mai atenua din dureri, puteți opta pentru anestezia peridurală. Oricum ați decide să vă aduceți pe lume bebelușul, trebuie să fiți conștiente că naștere fără dureri nu există. 

Cu toate acestea, minunea pe care o realizați, aceea de a da viață unei alte ființe, nu se poate compara cu nimic altceva. 



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

De ce se nasc mai mulți gemeni în prezent față de oricare alt moment din istorie. Ce au descoperit cercetătorii

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies