Ierburi magice care alungă toate relele şi necazurile


In tradiţia românească s-au adunat numeroase leacuri cu ierburi magice care au puteri împotriva relelor. Pe vremuri le spuneam duhuri şi necazuri, azi le mai spunem şi energii negative, dar esenţa este aceeaşi.

Busuiocul binecuvântat şi ţinut la icoane are rol protector în casă. O credinţă mai veche spune să pui un ghiveci cu busuioc la fereastră sau câteva crenuguţe de busuioc în cele 4 colţuri ale casei, când treci prin momente grele. Busuiocul alungă relele şi necazurile şi purifică locuinţa.

Lasă busuioc în apă timp de 3 zile şi apoi stropeşte cu apa aceasta pragul casei, să iasă necazurile şi să vină bucuria şi bunăstarea.

O crenguţă mică de busuioc se poartă în sân pentru a atrage dragostea, dar şi pentru a alunga deochiul şi farmecele rele, care nu te lasă să îţi găseşti ursitul.

Rozmarinul are parfum purificator

Mulţi ani la rând, prin secolele XVIII – XIX, crenguţele şi uleiul de rozmarin erau arse în saloanele de spital pentru a purifica aerul. Este o practică pe care spitalele au împrumutat-o din biserici, unde parfumul de rozmarin era considerat sacru şi de mare ajutor în alungarea duhurilor rele.

Rozmarinul, cu aroma lui puternică, a fost apreciat încă din Antichitate, iar egiptenii vechi făceau uleiuri şi pomezi cu rozmarin pentru vindecarea rănilor. Ulterior, legendele au legat această plantă de Maica Domnului fiind numită Roza sau Trandafirul Mariei, chiar dacă făcea parte dintre cele mai cunoscute ierburi magice.

Este bine să creşti la fereastră, în jardinieră, câteva tufe de rozmarin şi să te bucuri de aroma lor, fie că le foloseşti la mâncare, fie că le foloseşti pentru a parfuma casa.

citeste continuarea aici


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bârfim puţin, kfetele! Jennifer Lopez a refuzat un rol nominalizat la OSCAR, iar Vanessa Hudgens și Austin Butler şi-au spus "ADIO!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri