Tratamentele bolii Alzheimer sunt greu de aplicat, intrucat nici pana astazi nu exista criterii de mare exactitate pentru diagnosticare.
Este necesara o biopsie cerebrala, completata cu studiul unor markeri neurobiologici.
Insa fitoterapia recomanda retete cu plante care stimuleaza activitatea cerebrala si protejeaza organismul impotriva bolii Alzheimer:
– decoct din 40 g frunze uscate de Gingko biloba la un litru apa; se fierbe la foc mic timp de o ora, intr-un recipient inchis si se beau trei cani pe zi, avand efecte protectoare la nivelul celulelor neuro-senzoriale ale creierului si in cazul imbatranirii premature a creierului;
– infuzie din 5-10 g frunze uscate de saschiu (Vinca minor) la 500 ml apa clocotita; se infuzeaza 10 minute si se beau 2-3 cesti pe zi. Continutul ridicat de vincamina are efecte de stimulare a facultatilor mentale, de marire a debitului sanguin prin capilarele cerebrale si de oxigenare a tesuturilor irigate cu sange;
– infuzie din ceaiul verde cu actiune benefica in tratarea maladiei Alzheimer, avand efect in reducerea continutului de beta-amiloid care genereaza placile senile;
– decoct din amestec de 20 g frunze
– macerat dintr-o lingura de frunze, flori, fructe de paducel la 250 ml apa rece, care se lasa acoperit timp de 12 ore; se beau doua cani pe zi in cazuri mai simple de uitare si lapsus.
Apiterapia recomanda un preparat din miere de albine, propolis si polen, in amestec cu fructe de catina alba.
Un meniu dedicat intaririi memoriei, puterii de concentrare si creativitatii implica o cura de sucuri si cruditati timp de doua luni, din care sa nu lipseasca sucul de morcov (150 ml de 3 ori pe zi, cu 10 minute inainte de mese), sucul de mere (200 ml de doua ori pe zi, la orele 10:00 si 16:00) si sucul de portocale (minimum o jumatate de pahar zilnic).
Sursa: www.doctorulzilei.ro