Iată cum poți face singură gel antibacterian. E foarte simplu, ai nevoie doar de...


În contextul izbucnirii pandemiei de COVID-19 în România, rafturile de produse dezinfectante s-au golit rapid, iar gelul antibacterian este de negăsit.


In articol:

Având în vedere că în România au apărut destul de multe cazuri de COVID-19, foarte multe persoane au dat iama în rafturile de soluții dezinfectante, fie că vorbim despre igiena casei sau cea proprie. Cu toate acestea, soluția este, dacă nu ai găsit astfel de produse la magazin, să le faci singură!

Citeste si: Coronavirus. Medicamentul descoperit de chinezi care poate ajuta la combaterea COVID-19, „Trebuie inclus în tratament cât mai curând”

Cum îți faci singură gel dezinfectant, antibacterian, pentru a combate COVID-19

Astfel, pentru a face astfel de produse dezinfectante pentr utine și pentru familia ta, ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care le găsești în toate farmaciile și drogheriile. Pentru gel dezinfectant, vei folosi: trei sferturi de cană mare cu alcool izopropylic, un sfert de cană mare cu gel de aloe vera (este fix cel pe care-l folosim pentru calmarea pielii după epilare/ epilare definitivă) și vreo zece picături de lavandă sau teatree (n.r.- arbore de ceai).

Iată cum poți face singură gel antibacterian. E foarte simplu

Citeste si: Drama unui tânăr infectat cu coronavirus: „Eu sunt în viață printr-un miracol, tatăl meu e mort. Ăsta nu e un joc”

Toate ingredientele se pun într-un bol mare și se amestecă folosind o lingură, până când soluția devine subțire și omogenă. După ce s-a amestecat bine, iar soluția este uniformă și unitară, turnați dezinfectantul în sticluțe mici, cât să-l puteți împărți cu toată familia. Conform persoanelor avizate, această combinație de ingrediente poate ucide foarte rapid 99,9% dintre bacterii și este la fel de eficientă ca gelurile antibacteriene din comerț.

Este recomandat să vă spălați foarte des pe mâini, motiv pentru care acest gel trebuie folosit doar în situații de urgență, în care nu vă puteți spăla pe mâini și este important să vă mențineți igiena.

Citeste si: Coronavirus. Adrian Streinu-Cercel demontează mituri despre COVID-19


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Proprietățile miraculoase ale afinului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri