Câte zile rezistă COVID-19 în corpul uman și pe suprafețe! Anunțul momentului


Ce spun medicii despre noul coronavirus COVID-19. Cât timp rezistă în corpul uman și pe suprafețe, la ce concluzie au ajuns oamenii de știință.


In articol:

Noul coronavirus COVID-19 a creat panică în ultimele luni în rândul populației. La momentul actual, aproape 6000 de persoane și-au pierdut viața și sute de mii au fost infectate.

Imediat după apariția primelor cazuri în Europa, oamenii de știință au vrut să cunoască acest coronavirus cât mai bine, pentru a ști cum să reacționeze în fața lui și ce sfaturi să transmită populației.

Citeste si: Medicul Olga Simionescu despre coronavirus: a suferit mutații

Potrivit unui studiu, COVID-19 poate trăi în tractul respirator al celor infectați mai mult de cinci săptămâni și, deși au primit medicamente antivirale, nu au reușit să scurteze durata virusului.

Citeste si: Coronavirus. Ce medicamente trebuie să ai în casă în timpul pandemiei cu COVID-19

Cei 19 medici care au realizat studiul, publicat în jurnalul medical Lancet, au analizat datele medicale de la 191 de pacienţi din China (135 de la Spitalul Jinyintan şi 56 de la Spitalul Pulmonar Wuhan), inclusiv datele demografice, clinice, de tratament şi de laborator ale 137 de pacienţi cu coronavirus care au fost externaţi şi 54 de pacienţi care au murit în spital.

Coronavirus
Coronavirus

Astfel, au descoperit că virusul a fost prezent timp de 19 zile în corpul pacienților cu boală sever. Însă, în corpul pacienților critici virusul a fost prezent în medie 24 de zile, iar la cei care au fost externați, virusul a fost prezent timp de circa 20 zile. În rândul pacienţilor care au decedat, coronavirusul a fost detectabil în tractul respirator până la moarte.

Virusul SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19 a fost prezent în tractul respirator al unui supravieţuitor timp de minim opt zile.

În unele cazuri, coronavirusul a persistat până la 37 de zile.

Cât rămâne coronavirusul în aer şi pe suprafeţe

 

„Acest lucru are implicaţii importante atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât şi pentru recomandarea cu privire la durata tratamentului antiviral”, au concluzionat autorii studiului.

Un alt studiu preliminar sugerează că noul coronavirus COVID-19 poate rămâne în aer până la trei ore şi poate trăi pe suprafeţe, precum plastic şi oţel inoxidabil, până la trei zile.

Citeste si: Coronavirus. Ce trebuie să ai în casă pe perioada carantinei?

Publicată în medRxiv, cercetarea a fost realizată de o echipă condusă de Vincent Munster, de la National Institutes of Health (Hamilton, SUA), din care au făcut parte şi specialişti de la o serie de universităţi de prestigiu din Statele Unite, precum Princeton University sau University of California.

Studiul a arătat că virusul poate rămâne pe suprafeţe de cupru timp de patru ore, iar pe carton timp de 24 de ore. În schimb, pe cele din oţel inoxidabil şi plastic, virusul SARS-CoV-2 poate rămâne între două şi trei zile, informează descopera.ro.

„Rezultatele noastre indică faptul că transmiterea prin obiecte şi aerosoli este plauzibilă, deoarece virusul poate rămâne activ în aer pentru mai multe ore şi până la câteva zile pe suprafeţe”, au scris cercetătorii în studiul lor care nu a trecut încă prin procesul de peer-review.

Prin comparaţie, virusul gripal poate trăi doar pe suprafeţe timp de aproximativ 48 de ore, așa că dezinfectarea temeinică a tuturor suprafețelor cu care intrăm în contact este extrem de importantă.


Abonează-te pe

Citește și:

//DESCOPERĂ// cine este Bianca Iordache. Dansatoarea care i-a furat inima lui Pepe și lui Alex Bodi

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

|| 26 iulie 2021 || Horoscop zilnic luni. Află ce zodie are un eveniment în viaţa de cuplu!

//DESCOPERĂ// Ce a spus Ilinca Vandici despre pierderea tatălui ei! “M-a așteptat ca să ne luăm “Rămas bun!” și să ne spunem ultimele cuvinte!"

//BLESTEMUL ZODIILOR// Care este partea întunecată a zodiei tale

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

//REPROȘURI// Horoscop 26 iulie - 1 august 2021. O zodie poate primi o surpriză neaşteptată!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri