Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!

Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!
Guest Post: Calatorie in centrul culturii Minangkabau!

Profesorii de la UNAND, ne-au pregatit o excursie de o zi in inima culturii Minangkabau, adica in Batusangkar.

 

Ne-am urcat intr-un autobuz plin de sarm si dupa vreo ora de intarzieri am pornit la drum, cu voie buna. A fost voie buna la propriu, pentru ca pe drum am ascultat muzica si profesorii cantand karaoke. Prima oprire a fost la cascada Lembah Anai, pe care am mai vazut-o cu o saptamana inainte cand am fost la Mifan Waterpark. Ca si atunci, am privit-o de la distanta.
Urmatoarea oprire din circuit a fost satul Pariangan, la poalele vulcanului Marapi. Traditia spune ca acesta este prima asezare Minangkabau, cultura bastinasilor din Sumatra de Vest. Dupa ce am trecut prin Padang Panjang, ne-am oprit din nou la Batu Batikam (Piatra Intepata), o relicva neolitica ce atesta originea culturii Minangkabau. Urmatoarea orpire a fost la Muzeul Van del Capellen din Batusangkar. Cel mai interesant lucru pe care l-am facut acolo a fost sa degustam niste preparate culinare traditionale de la un mic festival ce se desfasura langa parcarea de masini.
Cand vine vorba de Sumatra de Vest, Batusangkar e orasul culturii. Impreuna cu Bukittinggi si Payakumbuh reprezinta locul de origine a culturii Minangkabau. Cele trei orase sunt dispuse aproximativ in jurul vulcanului Marapi, la aproximativ 90km de Padang, in interiorul insulei Sumatra. Altitudinea variaza de la 500 pana la 1000m si datorita bogatiei si varietatii vegetatiei si a faunei a fost locul propice pentru dezvoltarea acestei civilizatii.
Ei numesc acest triunghi darat sau daret (cel mai bine tradus prin tinut sau meleaguri). Celelalte zone in care a migrat civilizatia Minangkabau, precum Padang, Painan sau Pariaman, se numesc rantau (coasta sau litoral).
Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.
Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu
sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Ne-am urcat intr-un autobuz plin de sarm si dupa vreo ora de intarzieri am pornit la drum, cu voie buna. A fost voie buna la propriu, pentru ca pe drum am ascultat muzica si profesorii cantand karaoke.

Prima oprire a fost la cascada Lembah Anai, pe care am mai vazut-o cu o saptamana inainte cand am fost la Mifan Waterpark. Ca si atunci, am privit-o de la distanta.

Urmatoarea oprire din circuit a fost satul Pariangan, la poalele vulcanului Marapi. Traditia spune ca acesta este prima asezare Minangkabau, cultura bastinasilor din Sumatra de Vest. Dupa ce am trecut prin Padang Panjang, ne-am oprit din nou la Batu Batikam (Piatra Intepata), o relicva neolitica ce atesta originea culturii Minangkabau.
Urmatoarea orpire a fost la Muzeul Van del Capellen din Batusangkar. Cel mai interesant lucru pe care l-am facut acolo a fost sa degustam niste preparate culinare traditionale de la un mic festival ce se desfasura langa parcarea de masini.

Cand vine vorba de Sumatra de Vest, Batusangkar e orasul culturii. Impreuna cu Bukittinggi si Payakumbuh reprezinta locul de origine a culturii Minangkabau. Cele trei orase sunt dispuse aproximativ in jurul vulcanului Marapi, la aproximativ 90km de Padang, in interiorul insulei Sumatra.
Altitudinea variaza de la 500 pana la 1000m si datorita bogatiei si varietatii vegetatiei si a faunei a fost locul propice pentru dezvoltarea acestei civilizatii. Ei numesc acest triunghi darat sau daret (cel mai bine tradus prin tinut sau meleaguri). Celelalte zone in care a migrat civilizatia Minangkabau, precum Padang, Painan sau Pariaman, se numesc rantau (coasta sau litoral).

Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.

Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Horoscop 13 septembrie 2024. O zodie va avansa în funcție

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies