Guest post: 10 obiective turistice gratis in Bali


Guest post: 10 obiective turistice gratis in Bali

Multa lume are impresia ca obiectivele turistice din Bali nu pot fi gratis.

 

Ca sa lamurim niste lucruri de la inceput, nimic nu e gratis odata ce ai iesit din casa. Nici in casa lucrurile nu sunt gratis, pentru ca la un moment dat, cineva a dat bani pe ele. Obiectivele de mai jos, pot fi gratis in anumite circumstante: daca nu calculezi benzina sau transportul pana acolo, daca nu calcuezi mancarea sau bautura pe care o vei consuma, daca nu cumperi souvenir-uri sau daca mergi fara ghid.
Odata ce ai scos aceste costuri, respectand indicatiile, obiectivul turistic in sine, este gratuit.
1. Intra intr-o curte balineza
Balinezii, ca dealtfel indonezienii in general, sunt oameni primitori si dornici de socializare. Nu vei fi refuzat daca treci pragul portii ca sa vezi cum e in curte. Trebuie doar sa iti ceri voie, politicos. Gardul este inalt si de regula ascunde lumea magica ce se afla in interior.
Vei gasi mai multe corpuri ce deservesc familia, ca si cum fiecare camera ar reprezenta o alta cladire. Într-una e bucataria, intr-alta e living-ul sau camera de oaspeti s.a.m.d. Altarele balineze (pura) au un loc aparte in curte, de cele mai multe ori fiind construite pe o platfoma inaltata. La unele case, altarele sunt pe terasa deschisa de la etaj. Aleile strabat curtile armonios, printre pomi, bonsai sau colivii cu pasari. Arborele Frangipani (sau Plumeria), este nelipsit din curtile balineze, florile mirosind cel mai puternic noaptea.
2. Viziteaza o scoala de dans balinez
Daca te plimbi pe strazi in Bali si auzi muzica traditionala, incearca sa cauti sursa. Ai putea ajunge intr-o scoala de dans balinez. Vei vedea fete exersand miscari complexe, in pregatirea vreunui eveniment. Daca ai noroc s-ar putea sa le vezi costunate si fardate, iar daca ai si mai mult noroc, cautand sursa muzicii, ai putea ajunge la vreo ceremonie, pentru ca
sunt multe astfel de evenimente in Bali. La fel, cere-ti voie politicos sa asisti si nu vei fi refuzat.
Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.
Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat),
ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Ca sa lamurim niste lucruri de la inceput, nimic nu e gratis odata ce ai iesit din casa. Nici in casa lucrurile nu sunt gratis, pentru ca la un moment dat, cineva a dat bani pe ele. Obiectivele de mai jos, pot fi gratis in anumite circumstante: daca nu calculezi benzina sau transportul pana acolo, daca nu calcuezi mancarea sau bautura pe care o vei consuma, daca nu cumperi souvenir-uri sau daca mergi fara ghid. Odata ce ai scos aceste costuri, respectand indicatiile, obiectivul turistic in sine, este gratuit.

1. Intra intr-o curte balineza

Balinezii, ca dealtfel indonezienii in general, sunt oameni primitori si dornici de socializare. Nu vei fi refuzat daca treci pragul portii ca sa vezi cum e in curte. Trebuie doar sa iti ceri voie, politicos. Gardul este inalt si de regula ascunde lumea magica ce se afla in interior. Vei gasi mai multe corpuri ce deservesc familia, ca si cum fiecare camera ar reprezenta o alta cladire. Într-una e bucataria, intr-alta e living-ul sau camera de oaspeti s.a.m.d. Altarele balineze (pura) au un loc aparte in curte, de cele mai multe ori fiind construite pe o platfoma inaltata. La unele case, altarele sunt pe terasa deschisa de la etaj. Aleile strabat curtile armonios, printre pomi, bonsai sau colivii cu pasari. Arborele Frangipani (sau Plumeria), este nelipsit din curtile balineze, florile mirosind cel mai puternic noaptea.

2. Viziteaza o scoala de dans balinez

Daca te plimbi pe strazi in Bali si auzi muzica traditionala, incearca sa cauti sursa. Ai putea ajunge intr-o scoala de dans balinez. Vei vedea fete exersand miscari complexe, in pregatirea vreunui eveniment. Daca ai noroc s-ar putea sa le vezi costunate si fardate, iar daca ai si mai mult noroc, cautand sursa muzicii, ai putea ajunge la vreo ceremonie, pentru ca sunt multe astfel de evenimente in Bali. La fel, cere-ti voie politicos sa asisti si nu vei fi refuzat.

Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.

Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum s-a cunoscut Bogdan Mocanu cu iubita lui? ”Am văzut-o pe..."

A MURIT singur în casă! Oana Lis este devastată!

Piept de rață după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Maria de la Puterea Dragostei a plâns în hohote din cauza afirmațiilor lui Cristian Marinescu: "A fost relație cu beneficii!"

Ana Porgras de la Survivor România, dată de gol de sora ei, Georgiana: "O noapte cu Zanni!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Obiceiuri sănătoase pe care poți să le adopți cu ușurință atunci când îți petreci timpul în fața ecranului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri