Acest desert recunoscut pentru simplitatea sa poate da groaznice batai de cap: ba raman merele crude, ba se arde blatul, ba e prea dulce. Uite unde gresesti.
1. Folosesti mere la intamplare
Gresit! Pentru un gust desavarsit trebuie sa folosesti mai multe soiuri de mere, si nu unul singur.
2. Pui merele cu tot cu coaja
Gresit! La placinta, merele se folosesc intotdeauna fara coaja si fara cotoare. Coaja nu face decat sa-i strice textura, si nu-i va da un plus de aroma, cum s-ar crede.
3. Scoti placinta prea devreme din cuptor
Gresit! Crusta aramie nu inseamna neaparat ca umplutura s-a copt. Cum verifici daca merele s-au inmuiat? Folosind lama unui cutit, apasa usor aluatul in dreptul merelor. Daca este tare, desi crusta s-a copt, acopera placinta cu folie de aluminiu si intoarce-o in cuptor. Astfel, merele vor continua sa se coaca, iar crusta nu se va arde.
Sursa: realitatea.net
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro