Foarte tare! Cum faci budinca de pepene rosu. Sigur nu stiai ca este posibil!

Foarte tare! Cum faci budinca de pepene rosu. Sigur nu stiai ca este posibil!

Este un dulce foarte raspandit in Sicilia si chiar daca este aparent sarac datorita ingredientelor folosite, aroma si prospetimea lui poate satisface pe cei mai pretentiosi dintre noi.

Este un dulce foarte raspandit in Sicilia si chiar daca este aparent sarac datorita ingredientelor folosite, aroma si prospetimea lui poate satisface pe cei mai pretentiosi dintre noi.

Ingrediente:

1 l suc de pepene rosu
80 gr amidon de porumb
100 gr zahar daca pepenele este deja dulce, 150 gr daca este mai putin dulce
extract de vanilie/esenta de vanilie/zahar vanilat

Taiem pepenele, curatam pulpa de seminte si o taiem in patratele pe care le mixam la robot, dupa care trecem sucul prin sita.

Dizolvam amidonul amestecat cu zaharul si extractul de vanilie in cateva linguri de suc, dupa care adaugam treptat peste amidonul complet dizolvat si restul sucului ramas.

Varsam sucul intr-o cratita si o punem pe foc foarte mic.

La inceput budinca isi va pierde culoarea rosie dar spre final va capata din nou o culoare vie. Este foarte important sa stam langa ea si sa amestecam incontinuu.

De asemenea nu trebuie in nici un caz sa inceapa sa fiarba cu bulbucei foarte mari. In momentul in care apar la suprafata cativa bulbuci discreti incepem sa facem “proba picaturii”: pe o farfurie turnam o picatura de budinca si in momentul in care va sta teapan si nu se va mai deplasa atunci este gata.

Stingem focul si lasam budinca sa se racoreasca putin, dupa care o turnam in forme sau pahare si o lasam la frigider 5-6 ore. Eu am lasat-o pana a doua zi.

Ca sa rasturnam fara probleme budinca, introducem forma cateva secunde in apa clocotita si apoi o rasturnam pe farfurie. Nu este obligatoriu sa fie rasturnata, se poate servi foarte bine si in pahar.

Se serveste cu ciocolata rasa amara si fistic.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cartofi fondanți. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva. Absolut delicios!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Cum să faci clătite cu dovlecel delicioase. Rețeta fabuloasă

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru