Fiecare relatie trece prin cinci etape. Tu in care e afli acum


Psihologu Camelia Airinei a descris amanuntit etapele prin care trece orice relatie intre doi oameni. Identificarea etapelor pe care le parcurge o relatie, precum si intelegerea importantei acestora pentru viata in doi, face parte din efortul constient de a cladi o relatie sanatoasa.

Este vorba despre cinci etape, prin care trece fiecare cuplu, in general: faza romantica, trezirea la realitate, etapa de stabilitate, angajamentul si completarea ciclului vietii.

Majoritatea cuplurilor trec prin aceste etape in ordinea in care sunt listate si, inainte de a trece la etapa urmatoare, trebuie sa rezolve cu succes conflictele din etapa precedenta. Totodata, fiecare pereche are propria viteza de evolutie si se intampla de multe ori sa repete anumite faze sau sa oscileze intre etape, spune psihologul Camelia Airinei.

Etapa romantica, faza de curtare sau luna de miere

Fiecare relatie incepe cu aceasta etapa, in care amandoi sunt indragostiti si incantati de partener, totul in jur pare a fi roz si sexul este excelent. Ambii parteneri au tendinta de a neglija defectele comportamentului celuilalt, concentrandu-se mai ales pe impresionarea partenerului si exista o usoara nesiguranta pe stabilitatea cuplului. Acum incepi sa gasesti lucrurile in comun cu celalalt si incerci sa eviti conflictele pentru a proteja relatia.

Aceasta etapa poate dura de la doua luni pana la doi ani si este caracterizata de exaltare si multa energie pozitiva. Totusi nu putem vorbi inca de dragoste adevarata si, cand simtim nevoia sa fim noi insine, incercam sa-l schimbam pe celalalt. Acest lucru duce la rezistenta celuilalt si la insistenta ta, declansand lupta pentru putere ce caracterizeaza etapa urmatoare.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Cât de multă cafea putem bea zilnic? Nutriționistul Gianluca Mech ne spune când ne poate afecta sănătatea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri