Femeile sunt mai fericite după 50 de ani


Studiile au demonstrat că femeile sunt mai fericite după vârsta de 50 de ani. Cercetătorii au găsit și explicația pentru această concluzie, după ce au chestionat peste 1.000 de femei.


In articol:

Cine a spus că tinerețea este cea mai frumoasă parte a vieții? Cercetătorii contrazic această opinie și au aflat că, în realitate, femeile care au depășit vârsta de 50 de ani sunt mult mai fericite, spre deosebire de reprezentantele mai tinere ale sexului frumos. 

De ce sunt femeile mai fericite după 50 de ani

Femeile sunt mai fericite după 50 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, femeile nu își pierd din strălucire, ba dimpotrivă. Studiile efectuate pe 1.500 de femei au demonstrat că fericirea deplină vine de-abia după vârsta de 50 de ani. 

Explicațiile sunt multe și sunt bazate pe dezvăluirile doamnelor care au împlinit o jumătate de secol de viață.

Contrar așteptărilor, chiar și relațiile sexuale se îmbunătățesc, după această vârstă. 

Una din cinci femei a dezvăluit că face sex cel puțin o dată pe săptămână, la fel ca și în cazul femeilor mai tinere. Mai mult, plăcerea este mult mai intensă, pentru că la această vârstă doamnele își cunosc foarte bine corpul și știu ce își doresc de la partener. 

Citeste si: CITEȘTE: De ce se contrazic femeile cu bărbații. Ce spun studiile

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce plac bărbații femeile blonde

Cercetătorii au descoperit și că femeile mai în vârstă sunt mai active decât cele tinere. Asta și pentru că au mai mult timp liber la dispoziție.  Copiii au crescut și și-au făcut propriile familii, astfel că doamnele nu mai au stresul și grijile din tinerețe. Tocmai de aceea, 42% dintre doamnele care au participat la studiu au recunoscut că au început să meargă la sală și să facă mai multă mișcare. 

Citeste si: Cum apare plictiseala în relație. Foarte multe cupluri fac o greşeală majoră

De asemenea, după vârsta de 50 de ani, femeile nu mai sunt la fel de îngrijorate în ceea ce privește situația financiară. Dacă în tinerețe, fiecare persoană încearcă să-și găsească un rost în viață, după o anumită vârstă, lucrurile se reglementează și nu te mai simți copleșit de responsabilități. 

Criza vârstei mijlocii, lăsată în urmă

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum să dormi 8 ore în 4 ore. Află dacă este posibil

Cum se schimbă femeile după pragul de 50 de ani

Un alt aspect care le face mai fericite pe femeile care au peste 50 de ani este și acela că au depășit criza vârstei mijlocii. 

În general, femeile care au ajuns la vârsta de 37 de ani încep să se simtă ciudat. Au impresia că viața lor nu a decurs așa cum s-ar fi așteptat sau că nu au reușit să obțină tot ce își doreau în adolescență. 

Această criză se poate adânci și poate să continue chiar și după vârsta de 45 de ani. Vestea bună este că după 50 de ani, aceste griji încep să dispară, iar femeile învață să-și accepte viața așa cum este și să se bucure de tot ce au.  La această vârstă, nu mai există nici stresul profesional. Femeile au deja o carieră formată și un loc bine stabilit în meseria pe care și-au ales-o. Nu mai sunt nevoite să se streseze și să muncească în plus, pentru a fi observate și apreciate la locul de muncă. 

În plus, este demonstrat științific că femeile tinere se enervează mult mai repede și sunt mai furioase, spre deosebire de doamnele care depășesc jumătate de secol de viață. 

Femeile care au trecut de 50 de ani știu să se controleze mai bine și au învățat deja că nervii nu rezolvă niciun conflict. 

Citeste si: STUDIU Creierul femeilor este mai activ decât al bărbaților. Cum se reflectă diferențele uriașe în comportamentul reprezentantelor sexului frumos

Mai mult, doamnele trecute prin viață au acceptat deja schimbările pe care le suferă corpul odată cu trecerea anilor și sunt conștiente că semnele de îmbătrânire sunt normale și inevitabile.


Abonează-te pe

Citește și:

Anestezia epidurală și riscul crescut de autism. "Știm că bebelușii născuți prin cezariană au o rată mai crescută de autism"

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului

Lipsa de apreciere în cuplu. Cum o rezolvi?

DESCOPERĂ: De ce se contrazic femeile cu bărbații. Ce spun studiile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri