Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului
Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului

Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate.

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului. Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate. Ar trebui sa iei in considerare consumul sau zilnic. Exista studii care au demonstrat ca 2 ciuperci demarime medie, daca sunt consumate zilnic, au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului cu 45%. Ar trebui sa iti dea de gandit, pentru ca reprezinta un procent impresionant. Ca sa determine legatura dintre consumul de ciuperci si scaderea riscului dezvoltarii cancerului, cercetatorii au efectuat o meta-analiza a mai multor studii privind cancerul. Din rezultatele lor s-a descoperit ca, cu cat consumul de ciuperci este mai mare, cu atat este mai mic ricul de aparitie a cancerului,in special a celui de san.

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului
Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ciupercilor

Ciupercile cntin foarte multi compusi bioactivi, printre care si compusi fitochimici (caretonoide, acizi fenolici, alcaloizi, caretonoide), seleniu, polizaharide, fibre, vitamine (vitaminele B si D, acid ascorbic, riboflavina, niacina, tiamina), precum si antioxidanti ergotioneina si gluationa,

al caror rol este esential in prevenirea cancerului. Compusii care se regasesc in compozitia ciupercilor ofera proprietati antimicrobiene,antitumorale si antivirale. In plus, ciupercile au proprietatea de a proteja sistemul cardiovascular si ficatul,ajutand inclusiv la intarirea  sistemului imunitar al organismului,care protejeaza impotriva imbolnavirii.

Citeste si: Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Cum actioneaza ciupercile impotriva cancerului

Nu este momentan cunoscut mecanismul protector al ciupercilor, inca cercetatorii speculeaza ca antioxidantii aflati in compozitia acestora ar putea juca un rol. Sa iti completezi nivelul deantioxidanti in organism inseamna sa contribui la protejarea acestuia de stresul oxidativ si de riscul de cancer.

Astfel, studiile au demonstrat ca un consum zilnic de 2 ciuperci de marime medie ar putea sa reduca riscul de cancer cu 45%.

Dintre acestea, ciupercile shiitake, oyster, maitake si king oyster prezinta cel mai mare continut de ergotenoina, insa si alte tipuri de ciuperci, precum champignon, sunt asociate cu un risc scazut de aparitie ca cancerului.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Carmen Tănase, despre cum a fost nevoită să urce pe scenă, deși mama ei era decedată. Confesiunile dincolo de cortină: „Mama nu ar fi vrut ca eu să stau acasă și să bocesc.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Alexandra Cuhuteac cucerește internetul: Noua ei piesă i-a făcut pe oameni să observe ASEMĂNAREA IZBITOARE dintre vocea ei și cea a Adrianei Ochișanu, mama fostului ei iubit, Cristi Botgros: "Doamne! Tare te asemeni cu ea la talent, simplitate și carismă"

Care a fost reacția lui Filip, fiul lui Mădălin Ionescu, când a văzut cadoul mult așteptat de ziua lui: „E tot o vibrație și un freamăt.”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies