Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului


Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate.


In articol:

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului. Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate. Ar trebui sa iei in considerare consumul sau zilnic. Exista studii care au demonstrat ca 2 ciuperci demarime medie, daca sunt consumate zilnic, au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului cu 45%. Ar trebui sa iti dea de gandit, pentru ca reprezinta un procent impresionant. Ca sa determine legatura dintre consumul de ciuperci si scaderea riscului dezvoltarii cancerului, cercetatorii au efectuat o meta-analiza a mai multor studii privind cancerul. Din rezultatele lor s-a descoperit ca, cu cat consumul de ciuperci este mai mare, cu atat este mai mic ricul de aparitie a cancerului,in special a celui de san.

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului
Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ciupercilor

Ciupercile cntin foarte multi compusi bioactivi, printre care si compusi fitochimici (caretonoide, acizi fenolici, alcaloizi, caretonoide), seleniu, polizaharide, fibre, vitamine (vitaminele B si D, acid ascorbic, riboflavina, niacina, tiamina), precum si antioxidanti ergotioneina si gluationa, al caror rol este esential in prevenirea cancerului. Compusii care se regasesc in compozitia ciupercilor ofera proprietati antimicrobiene,antitumorale si antivirale. In plus, ciupercile au proprietatea de a proteja sistemul cardiovascular si ficatul,ajutand inclusiv la intarirea  sistemului imunitar al organismului,care protejeaza impotriva imbolnavirii.

Citeste si: Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Cum actioneaza ciupercile impotriva cancerului

Nu este momentan cunoscut mecanismul protector al ciupercilor, inca cercetatorii speculeaza ca antioxidantii aflati in compozitia acestora ar putea juca un rol. Sa iti completezi nivelul deantioxidanti in organism inseamna sa contribui la protejarea acestuia de stresul oxidativ si de riscul de cancer.

Astfel, studiile au demonstrat ca un consum zilnic de 2 ciuperci de marime medie ar putea sa reduca riscul de cancer cu 45%. Dintre acestea, ciupercile shiitake, oyster, maitake si king oyster prezinta cel mai mare continut de ergotenoina, insa si alte tipuri de ciuperci, precum champignon, sunt asociate cu un risc scazut de aparitie ca cancerului.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cura de slăbire cu cireșe. "Cei mai mulți dintre noi așteaptă cireșele ca pe o sărbătoare, ca pe un moment de frenezie de consum"

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt

Laura Cosoi încă se mai întâlnește cu Smiley: "Nu e nimic ieșit din comun"

George Hora și șoția lui vor deveni părinți pentru prima oară: ”4 ani și o minune”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Maria Andria a fost cerută de soție: „Nu știu ce să fac”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri