De ce se contrazic femeile cu bărbații


Femeile și bărbații se contrazic de când lumea și pământul. Studiile au demonstrat însă și care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru.


In articol:

Este știut faptul că femeile și bărbații gândesc diferit, iar activitatea creierului nu este aceeași, chiar dacă vorbim despre situații asemănătoare. Specialiștii au analizat aceste comportamente și au aflat de ce se contrazic cele două sexe. 

Creierul este de vină pentru certurile dintre femei și bărbați

Comunicarea este importantă în orice fel de relație. Nu de puține ori se întâmplă însă ca atunci când o femeie are o discuție cu un bărbat, indiferent de tema abordată, să apară certurile. Specialiștii au găsit explicația, așa că putem să stăm liniștiți!

Studiile au arătat că nu este vina noastră, ci a creierului, mai exact a activității cerebrale.

Astfel, creierul unei femei abordează diferit aceeași situație, spre deosebire de cel al unui bărbat. Tocmai de aceea, persoanele de sex diferit nu se pot sincroniza între ele la fel de ușor, ca cele de același sex. 

Cercetătorii au apelat la tehnica numită ”hyperscanare”, pentru a afla de ce se contrazic femeile și bărbații. Aceasta presupune măsurarea activității creierului celor două persoane, în timp ce îndeplinesc aceeași sarcină.

Cuplurile au fost puse să apese un buton atunci când pe calculator s-a schimbat culoarea unui cerc. 

Concluzia a fost că perechile care erau formate din doi bărbați sau din două femei s-au sincronizat mult mai bine și au apăsat butonul aproape în același timp, spre deosebire de perechile alcătuite dintr-un bărbat și o femeie.  

Bărbații sunt dominați de intelect, iar femeile de intuiție

Citeste si: Cum scapi de frica de a fi părăsită

Citeste si: CITEȘTE: Cele mai frumoase romane de dragoste care au ajuns bestseller

Studiile au demonstrat și că, în realitate, femeile gândesc la fel de rațional ca și bărbații. Singura diferență este că reprezentantele sexului frumos merg mult și pe mâna intuiției. Așa că este demonstrat științific că, într-adevăr,  intuiția feminină chiar există și funcționează. 

”Femeile sunt mai susceptibile de a avea o intuiţie, o reacţie negativă în a face ceva care ar dăuna unei persoane, în timp ce bărbaţii se confruntă cu un răspuns emoţional mai mic în aceeaşi situaţie”, este concluzia celei care a realizat studiul, Rebecca Friesdorf.

Deși până acum se credea că femeile sunt mai emotive și nu pot gândi la fel de obiectiv, ca și bărbații, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Bineînțeles că depinde și despre situațiile la care ne referim. 

De exemplu, atunci când vine vorba despre o crimă, o minciună sau o tortură, și femeile pot lua decizii raționale, fără să se lase influențate de emoții. Același studiu a demonstrat însă că femeile sunt mai empatice și nu pot răni la fel de ușor o altă persoană. 

În 2012, cercetătorii au făcut un studiu de imagistică a creierului, care a dus la concluzia că acesta nu poate fi și empatic, dar și analitic, în același timp. În plus, creierul bărbaților lucrează în așa fel încât aceștia pot face foarte bine doar o singură sarcină. 

În schimb, la femei, conexiunile creierului sunt și încrucișate, motiv pentru care acestea pot face mai multe lucruri în același timp. De asemenea, femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații, tocmai pentru că activitatea neurologică a acestora este mai complexă. Creierul femeii obosește mai repede, pentru că face mai multe lucruri în același timp.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce să spui şi ce să nu spui copilului tău atunci când te critică

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cele mai frumoase citate despre căsătorie. „Soția care se căsătorește pentru bani se vinde pe datorie”

Lipsa de apreciere în cuplu. Cum o rezolvi?


DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Calendar ortodox 13 decembrie 2022. Ce sărbătoare este marți?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri