CITEȘTE: Femeile gravide se pot vaccina împotriva Covid-19. Ce recomandă specialiștii în sănătate


Află ce spun specialiștii în sănătate despre vaccinarea cu serul anti Covid-19 în cazul femeilor gravide.


In articol:

Pe buzele românilor se ridică adesea întrebarea cu privire la implicațiile pe care vaccinul anti Sars-Cov-2 le poate avea în cazul femeilor însărcinate.

Conform specialiștilor, imunizarea anti COVID-19 este permisă în cazul femeilor care așteaptă un copil, care alăptează sau care au în plan o posibilă sarcină.

Mecanismul de acțiune al vaccinurilor se bazează pe ARN-ul mesager, astfel că Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) susține că vaccinarea nu va aduce riscuri specifice pentru femeile însărcinate.

Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românii care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Vor putea decide în cunoştinţă de cauză"

Ce risc ă o femeie însărcinată care se infectează cu virusul Sars-Cov-2?

Prof. Univ. Dr. Dimitrie Nanu a lansat o serie de afirmații în legătură cu efectele pe care o posibilă infectare cu noul coronavirus le-ar putea avea asupra femeilor însărcinate. Medicul recomandă totodată ca femeile care plănuiesc să rămână gravide să adauge obligatoriu un test COVID pe lângă setul de analize necesare.

Femeile gravide se pot vaccina împotriva Covid-19

De asemenea, acesta afirmă că femeile gravide infectate cu noul coronavirus sunt predispuse unei forme grave a maladiei, deci vaccinul este cea mai bună soluție pentru a preveni o astfel de situație critică.

Citeste si: Ce spun medicii despre pacienții vindecați de COVID-19? "Nivelul anticorpilor chiar a crescut"

„Sarcina nu este contraindicată, dar este de preferat ca femeile să aștepte să se negativeze, să dispară și acele urme de virus care rămân în organism chiar și după vindecare și dispariția simptomelor. Atentie! Tinerii cred că nu au nimic, fac forme respiratorii care nu par periculoase, dar riscă să apară mai târziu problemele respiratorii.

O infecție în lăuzie este greu de gestionat, mai ales dacă pacienta are și comorbidități”, afirmă medicul Dimitrie Nanu.

Femeile gravide se pot vaccina împotriva Covid-19

Companiile care produc vaccinurile lansate pe piață nu au realizat studii amănunțite pentru a observa efectele vaccinului asupra unei femei însărcinate. Se recomandă ca  înainte de a lua decizia de a vă vaccina, să vă consultați cu medicul specialist.

Dr. Dimitrie Nanu a adus însă lămuriri tuturor femeilor gravide care se întreabă ce efecte poate avea vaccinul în acest caz. Acesta susține că imunizarea nu dăunează femeilor gravide, fiind cea mai bună metodă de a preveni o posibilă infectare a mamei și a fătului.

 „Dacă gravida lucrează într-un mediu cu potențial de risc de infectare, e mai bine să facă vaccinul decât să riște să facă o formă gravă a bolii”, a declarat medicul.

Citeste si: Florin Cîțu, despre lockdown și pandemie. Când vom scăpa de COVID-19?

Este indicat vaccinul pentru femeile care al ăptează?

Femeile gravide se pot vaccina împotriva Covid-19

„Dacă nu au trecut prin boală, da. Și, chiar dacă au trecut prin boală, e recomandat să facă testul anticorpi, pentru că nu toți bolnavii dezvoltă anticorpi.

Se întâmplă mai frecvent la persoanele care au avut forme ușoare. Nu sunt studii care să arate că virusul se transmite prin laptele matern, dar se poate transmite prin secrețiile mamei. Poate fi periculos pentru bebeluș chiar și să stea în aceeași încăpere. Trebuie ținut departe de mamă pentru a se evita orice pericol”  a explicat medicul, conform Jurnalul.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Școlile din Ilfov se închid! Incidența în județ a depășit 15 la mie

Soțul Monicăi Pop, ”umilit” de soție! Totul pleacă de la banii câștigați

Țările din UE declară stare de urgență! Vaccinarea devine obligatorie până pe 15 noiembrie 2021

Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru medici și profesori! Țara care a luat această decizie

CITEŞTE: Ce înseamnă când te mănâncă nasul. Semn bun sau rău?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri