Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru medici și profesori! Țara care a luat această decizie


Decizia vizează categoriile de persoane ce nu vor mai putea să-şi exercite activitatea dacă nu se imunizează.


In articol:

Personalul medical şi cel din învăţământ sunt primele categorii de persoane care nu vor mai putea să-şi continue activitatea profesională dacă nu au schema completă de vaccinare. Decizia a fost discutată de oficialii din Noua Zeelandă, asta după ce strategia „Zero Covid” nu a dat rezultate foarte bune, așa cum se așteptau cu toții.

„Nu putem lăsa nimic la întâmplare, de aceea vaccinarea devine obligatorie”, a declarat Chris Hipkins, ministrul responsabil în coordonarea luptei împotriva Covid-19, care este de asemenea ministru al Educaţiei.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre suspendarea cursurilor în școli: „Există cadrul legal care permite activitatea online”

Potrivit datelor oficiale, angajații din sistemul medical care sunt în contact direct cu pacienţii trebuie să se vaccineze înainte de 1 decembrie.

De asemenea, personalul din educaţie care intră în contact cu elevii va trebui să fie imunizat cu schema completă de vaccin înainte de 1 ianuarie.

„Vaccinarea rămâne instrumentul nostru cel mai eficient pentru a ne proteja împotriva contaminărilor şi bolilor", a spus Samantha Murton, președinta Colegiului regal al medicilor generalişti din Noua Zeelandă.

Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru medici și profesori în Noua Zeelandă

Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru medici și profesori în Noua Zeelandă

[Sursa foto: PixaBay]

Premierul țării, despre strategia „Zero Covid”

Arhipelagul neozeelandez a fost protejat în faţa pandemiei timp de luni de zile, după ce au fost instituite multe măsuri stricte la frontiere. Apariţia variantei Delta a noului tip de coronavirus în august, la Auckland, a schimbat considerabil situația şi, în ciuda măsurilor de carantină, virusul s-a răspândit în provinciile vecine Northland şi Waikato.

Citeste si: Rafila, anunț îngrijorător pentru persoanele nevaccinate: „Această tulpină e de trei ori mai transmisibilă!”

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat în cursul săptămânii trecute că strategia „Zero Covid” implementată la nivel național nu a permis stăvilirea totală a virusului. Se pare că timp de mai bine de jumătate de an nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu Covid-19la nivelul populaţiei, asta până la cazurile ce au apărut în luna august la Auckland.

Aproape 2.000 de persoane au fost prezente la proteste împotriva restricţiilor în acest weekend la Auckland.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Limbajul trupului când ne îndrăgostim. Semne evidente după care îți dai seama când cineva te place

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Ionuț Belei s-a despărțit de iubita sa! Ce anunț a făcut tânărul pe Instagram

CITEȘTE: 6 Idei de mâncare sănătoasă la birou

DESCOPERĂ: Rețete cu SOS BECHAMEL, gustoase și ușor de preparat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri