Femeia-vampir: Povestea reală a contesei Elisabeta, care făcea baie în sângele victimelor sale


Zvonurile care spuneau că făcea baie în sângele fecioarelor pentru a-şi păstra tinereţea nu au fost niciodată dovedite. Însă restul crimelor îngrozitoare au fost documentate în detaliu la procesul ei.

După cum vei vedea în cele ce urmează, şi-a meritat cu prisosinţă porecla de „Contesa sângeroasă”.

Elisabeta Bathory, una dintre cele mai sângeroase criminale în serie

Elisabeta Bathory sosise în zonă după ce se căsătorise cu contele Ferenc Nadasdy, pe când avea 11 ani (el avea 16). Ferenc era atlet şi soldat.

Nu era prea instruit, după cum recunoscuse chiar şi mama lui. Totuşi, a fost considerat un erou în timpul Războiului Lung împotriva turcilor.

Elisabeta şi Ferenc aveau multe lucruri în comun, inclusiv câţiva copii, moşia familiei din Cachtice şi obiceiul depravat de a-şi corupe menajerele.

Cât timp Ferenc a slujit în armată, zvonurile privitoare la abuzurile domestice ale Elisabetei s-au răspândit peste tot pe unde aceasta călătorea.

Contesa a angajat o echipă de asistenţi personali, care includea trei femei mai în vârstă, un băiat desfigurat şi o vrăjitoare sadică pe nume Anna Darvulia, care conducea echipa de torţionari şi care a devenit până la urmă iubita Elisabetei.

Elisabeta şi Anna foloseau diferite tehnici pentru a-i tortura pe servitori. Iarna, scoteau fetele în zăpadă, turnau pe ele apă rece şi apoi le lăsau să moară de frig.

Primăvara, întindeau miere pe corpul gol al unei fete şi apoi o imobilizau în natură, pentru ca viespile şi alte insecte să o devoreze. De asemenea, celor torturaţi li se băgau cuie sub unghii şi li se coseau gurile.

Fetele erau lovite cu arme ascuţite până când îşi dădeau suflarea. Iar toate aceste orori se petreceau sub ochii altor servitori.

De altfel, mai târziu, aceşti servitori au jurat că Elisabeta începuse să ingereze sângele victimelor în cadrul unor ritualuri oculte (care au dat naştere zvonurilor legate de vampirism).

Alţii spun că, după ce a bătut o victimă cu brutalitate, contesa a descoperit efectul regenerator pe care fluidele corporale îl aveau asupra pielii sale.

Aşa că ar fi început să se îmbăieze în sânge, pentru a se păstra tânără şi frumoasă pentru soţul ei iubit.

Însă, când Ferenc a murit de tânăr în urma unei infecţii, în 1604, Elisabeta a întrecut orice limită. S-a stabilit permanent în Cachtice (Slovacia), zăvorându-se în conacul ei.

Sursa: incredibilia.ro

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Ce relație există între Otniela Sandu și Iulian Pîtea? Ea e cea mai dorită ”fermieră”; el, cel mai cuceritor exatlonist

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri