Femei în topurile jocurilor şi evenimentelor sportive


Femei în topurile jocurilor şi evenimentelor sportive

Un subiect ce este discutat din ce în ce mai des în zilele noastre este repartizarea inegală dintre sexe în cadrul competiţiilor sportive şi a jocurilor în general.

Societatea aflându-se într-o eră digitală în care informaţia audio-vizuală este cea care influenţează marea majoritate, nu este greu de observat faptul că reprezentarea femeilor în cadrul evenimentelor sportive este în procent mai mic faţă de cel în care se află participanţi de sex masculin. Deseori domeniul media ajunge să transmită consumatorilor idei preconcepute ce nu sunt întotdeauna adevărate. Însă în nenumărate rânduri femeile au dat dovadă de calităţi egale şi uneori superioare faţă de cele ale bărbaţilor când vine vorba de competiţii, în ciuda faptului că publicitatea le defavorizează uneori.

Fosta jucătoare de tenis Billie Jean King a rămas în istoria sportului nu doar pentru că a fost clasată pe poziţia numărul unu în lume sau pentru cele treizeci si nouă de Grand Slam-uri pe care le are la activ, ci şi pentru celebra victorie din 1973, împotriva lui Bobby Riggs. Aceasta a contribuit prin performanţele sale pe teren la îmbunătăţirea imaginii sportivelor din toată lumea şi mai mult de atât, asigurând un loc femeilor la nivelul cel mai înalt al competiţiilor de genul acesta.

Meciul împotriva lui Riggs este amintit şi pentru că a reprezentat un eveniment fără precedent – o competiţie între două persoane clasate ani la rând pe locul 1 în lume, dar de sex diferit.

În domeniul curselor de maşini, un nume ce va rămâne cu siguranţă în istorie este Danica Patrick. Aceasta este considerată ca fiind cea mai de succes femeie din istoria curselor din America, iar datorită victoriei sale din 2008 în cadrul competiţiei Indy Japan 300, a rupt bariera sexelor şi a devenit singura participantă de sex feminin ce a câştigat vreodată un astfel de trofeu.

De asemenea a reuşit să se claseze în topurile seriei NASCAR pentru numărul de ture petrecute pe prima poziţie şi pentru cele mai multe finale în top zece. Realizările sale au servit drept inspiraţie pentru multe alte femei ce ulterior au pătruns în această lume în care bărbaţii au fost dintotdeauna majoritari.

Pentru o perioadă foarte îndelungată de timp, femeile au dus o luptă grea pentru locurile de top din competiţiile sportive şi jocuri care au fost dominate de prezenţa bărbaţilor.

Spre exemplu, când vine vorba de poker, un joc în care deseori cei ce ocupă poziţiile fruntaşe sunt bărbaţii, este necesară o doză în plus de curaj din partea competitoarelor de sex feminin pentru a ajunge să facă parte din această lume aproape exclusivistă. Liv Boeree este una dintre cele care nu doar că au reuşit să îşi asigure un loc la mesele celor mai mari turnee, dar şi să plece acasă cu trofeele, doborându-şi oponenţii fără a fi vreodată descurajată de prezenţa în minoritate a femeilor la competiţiile de mare profil. Pornind de la un job că prezentatoare a unui reality show de poker din Marea Britanie, nu a durat mult până şi-a făcut simţită prezenţa la mesele de joc de nivel înalt. Urmând o serie de victorii, printre care şi mult râvnita brăţară World Series de la evenimentul de anul trecut, în prezent este considerată ca fiind una dintre cele mai bune jucătoare din istorie, având cumulat câştiguri de peste trei milioane de dolari.

Acestea au fost câteva exemple în care ideile preconcepute s-au dovedit a fi complet greşite, fapt care susţine participarea în mod egal a femeilor şi bărbaţilor în competiţii de variate tipuri.

Photo  by unknown /  CC0.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum stii daca a facut amor cu alta! E cel mai important indiciu, insa multe femei ignora

Ce tragedie! Este inuman ce a pățit actrița Oana Sîrbu

Zodiile de femei pe care orice barbat le doreste in dormitor. Ce stiu ele sa faca

Valentin Chis, noul concurent de la Exatlon, este asaltat de femei celebre! Motivul pentru care dansatorul Bruce este dorit de Delia, Inna, Lidia Buble si Giulia

Transformare spectaculoasă a unei femei care cântărea 120 de kilograme! O întâmplare halucinantă a convins-o să se apuce de slăbit

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

LEU Horoscop NOIEMBRIE 2021. Nativii Leu au succes la serviciu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri