Exercitiile de pilates, la fel de intense ca un sport extrem: “Remodeleaza profund trupul, mintea si inima. Sunt o escalada interioara a corpului”


Exercitiile de pilates, la fel de intense ca un sport extrem: “Remodeleaza profund trupul, mintea si inima. Sunt o escalada interioara a corpului”

Ca si alpinismul, Pilates este un sport extrem, in care efortul intens, minutios dozat si directionat.

"Ca si alpinismul, Pilates este un sport extrem, in care efortul intens, minutios dozat si directionat, REMODEALEAZĂ PROFUND corpul, mintea si inima, respectiv starea afectiv-emotionala. Practicantul sta acolo, in pozitii atipice fitnesului sau aerobicului, actionand muschii profunzi pe care nu stia ca ii are, 100% prezent, cu mintea atenta la respiratie si corpul aliniat. Este o escalada interioara, antrenand centrul de forta al corpului, o meditatie in miscare, un Yin si Yang, cu core-ul-zona centrala a corpului-angajat si corpul activat.

Fata de Yoga, sistem complet de autocunoastere si constientizare, Pilates este concentrat pe terapie aplicata, punctual si rapid, remodeland si armonizand practicantul, pe cand Yoga este un mod de a fi si a trai, pe coordonata spirituala, nu numai pe cea fizica, materiala.

 " The journey of a thousand miles begins with one step’ ,,C alatoria de 1000 de mile incepe cu un pas’’, spune Lao Tzu, cunoscutul filozof chinez in cartea sa, ‘Tao Te Ching’, cu alte cuvinte orice pare dificil, aproape imposibil, incepe cu un

pas, cu lucruri simple, ca apoi consecvent sa urmam un antrenament de Pilates practicat dupa un program bine stabilit, combinat cu alergare in aer liber si mai ales cu Yoga, cu momente de relaxare, de meditatie, de intoarcere catre sine, catre interior, urmarind cu atentie respiratia in liniste si serenitate. Astfel rezultatele apar repede, sunt de lunga durata, dar practica trebuie mentinuta constant pentru a duce la uniune si armonie." , spune Marga Balan, instructor de pilates si yoga.


Abonează-te pe

Citește și:

Scapa de stres si anxietate cu exercitii de pilates! Invata sa iti reduci grijile si stresul intr-un mod simplu si eficient!

ȘOCANT! George Burcea a ajuns să locuiască pe stradă! Cine și-a bătut joc de fostul Andreei Bălan

Beneficiile incredibile ale exercitiilor de pilates si gimnasticii hipopresive pentru femeile insarcinate!

Cum sa-ti revii dupa un accident de schi cu ajutorul exercitiilor de pilates!

Pilates pentru o viata sexuala intensa! Iata care sunt exercitiile magice!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 17 aprilie 2021. Află ce zodie pleacă într-o călătorie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri