Esti gravidă şi pleci cu maşina în vacanţă? Ela Crăciun îţi spune de ce să ţii cont!


Este sezonul vacanţelor, iar printre turişti se află inclusiv gravide care aleg să călătorească peste hotare cu maşina. În funcţie de numărul lunilor de sarcină şi de indicaţiile medicului, este bine ca acestea să ţină cont de anumiţi factori care le pot transforma călătoria într-o experienţă plăcută. Ela Crăciun a întrebat specialiştii şi oferă pe blogul ei, www.elacraciun.ro, soluţii practice pentru femeile însărcinate care şi-au planificat deja deplasarea.
 „În sfârşit plecăm în vacanţă, vacanţă pe care atât copiii, cât şi noi o aşteptam cu nerăbdare. Urmează să plecăm în Grecia, cu maşina şi pentru că nu e aşa uşor să călătoreşti când eşti gravidă, m-am gândit să împărtăşesc cu voi câteva sfaturi legate de acest subiect.
 În primul rând, trebuie să vă spun că noi vom face drumul cu maşina. Pentru că este un drum de 8 ore, iar femeilor însărcinate nu le este indicat să stea atât de mult pe scaun, o să împărţim drumul în două bucăţi: 4 ore astăzi, 4 ore mâine. Totodată, pentru că burtica mea este deja destul de proeminentă, nu voi conduce eu.
 Călătoriile sunt recomandate în timpul sarcinii în trimestrul al doilea, pentru că abia atunci ne simţim puţin mai bine, scăpăm de greţurile de dimineaţă şi nici nu avem emoţiile şi disconfortul trimestrului trei. Totuşi, înainte de a vă planifica o vacanţă pe perioada sarcinii, cel mai bine ar fi să vă sfătuiţi cu medicul şi să-i faceţi o vizită chiar înainte de a pleca.
 Câteva lucruri pe care trebuie să le ştim atunci când călătorim cu maşina:
 1. Trebuie purtăm întotdeauna centura de siguranţă
Centura de siguranţă ar trebui purtată întotdeauna, indiferent dacă sunteţi sau nu însărcinate. Deşi există mituri conform cărora centura ar putea să dăuneze fătului, acestea sunt departe de adevăr. Tot ce trebuie să faceţi este să vă asiguraţi că centura nu este foarte strânsă pe burtică şi că vă simţiţi confortabil.
 2. Va fi nevoie facem pauze des pentru mers la toaletă
 Nu e un secret că femeile însărcinate petrec jumătate din zi la baie. Corpul tău nu va face excepţie în timpul călătoriei, aşa că asigură-te că te opreşti periodic pentru a merge la toaletă.
 3. Trebuie stăm cât mai comod
În timpul călătoriei trebuie să te simţi cât mai bine şi să nu ai niciun disconfort. Poţi chiar să iei o pernă pe care să ţii picioarele  sau să o pui la spate pentru a te asigura că stai bine. Purtaţi pantofi şi haine comode care să nu vă deranjeze.
 4. Asigură-te ai la îndemână gustări sănătoase şi multă apă
Foarte multe femei se confruntă cu stări de disconfort create de foame, aşa că e important să ai la îndemână câteva fructe sau biscuiţi. La fel de important este şi să te hidratezi bine, deci asigură-te că ai multă apă cu tine înainte să porniţi la drum.
 5. Faceţi pauze pentru a întinde
Dacă stăm prea mult timp aşezate într-o anumită poziţie, picioarele şi gleznele se vor umfla şi ne vor crea disconfort. Asiguraţi-vă că faceţi pauze la câteva ore pentru a vă întinde puţin şi a relaxa corpul. Totodată, în acest mod puteţi evita complicaţiile precum tromboza venoasă profundă, la care femeile însărcinate sunt destul de expuse.
În cazul în care călătoriţi cu avionul, trebuie să fiţi chiar şi mai atente. Deşi puteţi călători în siguranţă până spre sfârşitul sarcinii, e bine să fiţi precaute. Când călătoriţi cu avionul ar fi bine să purtaţi îmbrăcăminte stratificată şi cât mai comodă. E nevoie să consumaţi lichide suplimentare, pentru că zborurile cu avionul pot fi destul de deshidratante. Totodată, gustările mici şi frecvente pot preveni hipoglicemia şi greaţa, aşa că ar fi bine să nu săriţi peste ele. Ca şi în cazul maşinii, picioarele trebuie să stea cât mai comod, puteţi avea o pernă la spate şi se recomandă să faceţi câteva întinderi din când în când pentru a scădea riscul formării cheagurilor de sânge în picioare”, a scri vedeta pe blogul ei, www.elacraciun.ro.

Abonează-te pe

Citește și:

Ela Crăciun ajută gravidele sărace din România să îşi cunoască drepturile şi să aibă asistenţă medicală gratuită

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Ela Craciun iti da 30 de ponturi cum sa iti pregatesti corpul pentru sarcina

Ela Crăciun munceşte 10 ore pe zi în luna a şasea de sarcină. “Nu mă opresc până voi naşte!”

Ela Craciun a facut 5 teste babesti ca sa afle sexul copilului. Iata ce tehnici a urmat!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 18 ianuarie 2021! O zodie poate face alegeri greșite în privința banilor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri