Este anunțul momentului! Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie. Când se aplică măsura

Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie
Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie

Vești bune pentru pensionari! Președintele Camerei Deputaților anunță că vor primi 700 de lei în plus începând din iulie 2022.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunță că pensionarii vor primi un sprijin din partea statului în valoare de 700 de lei. Măsura se aplică seniorilor care au o pensie ce nu depășește 2.000 de lei.

Citeste si: Bani de la stat pentru tinerele familii. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de ajutorul de stat

Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie
Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie[Sursa foto: Freepik.com]

Bani în plus pentru milioane de pensionari!

Președintele Partidului Social Democrat a anunțat, pe contul de Facebook, că măsura face parte din proiectul „Sprijin pentru România”, cu o valoare totală de 1,1 miliarde de euro.

De asemenea, pachetul de măsuri decis de către coaliția de guvernare prevede amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Mai mult decât atât, prin intermediul acestuia este posibilă și acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

Citeste si: Bani de la stat pentru femeile cu venituri mici! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi

Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie
Milioane de români vor primi 700 de lei în plus pe lângă pensie[Sursa foto: Unsplash]

Noi măsuri adoptate de Guvern pentru consolidarea fiscală

Marcel Ciolacu a anunțat că se vor lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

„Coaliția de guvernare a decis astăzi lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.


2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, arată Marcel Ciolacu pe Facebook.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Adevărul despre pensiile românilor! Un fost ministru demontează promisiunile invocate de Guvern

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Româncele vor ieși mai repede la pensie! Ce categorie este vizată și de când se aplică regula

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies