Vești bune pentru tineri! Pot primi până la 15.000 de euro de la stat, fără acte sau garanții


Este vestea momentului pentru studenți și tineri! Statul acordă credite de până la 15.000 de euro pentru finanțarea studiilor sau pentru cheltuielile unei familii aflate la început de drum.


In articol:

Executivul pregătește un proiect de lege ce prevede acordarea studenților și tinerilor credite garantate de stat, dar care au o dobândă rezonabilă. Pentru acest lucru nu se va cere dovada unui venit stabil, vechime pe piața muncii sau garanție imobiliară. Oficialii dau asigurări că programul Family Start va fi adoptat în perioada ce urmează.

Citeste si: Româncele vor ieși mai repede la pensie! Ce categorie este vizată și de când se aplică regula

Vești bune pentru tineri

Vești bune pentru tineri

[Sursa foto: Unsplash]

Câți bani vor putea lua tinerii de la stat

Credite de până la 10.000 de euro vor putea fi luate de către studenți pentru a-și putea plăti studiile, pentru a participa la competiții internaționale, dar și pentru achiziționarea de cărți de specialitate în domeniul de studiu în care activează.

Tinerilor care nu sunt studenți li se va putea acorda un credit de până la 15.000 de euro pentru plata chiriei, dar și pentru a-și putea organiza nunta sau botezul. Tinerii care au copii pot folosi banii de la stat și pentru plata creșei, a grădiniței particulare sau pentru orele after school.

„Vor fi eligibile cheltuieli referitoare la educație în special, participare la cursuri, la anumite competiții internaționale, achiziția de cărți.

Iar pentru tineri 15 mii de euro, ca și eligibilitate sunt diferite cheltuieli, plata chiriei, creșă, grădiniță, after school dar și anumite evenimente personale. S-a vorbit despre cununii și alte evenimente”, a declarat Gabriela Firea.

Citeste si: Adevărul despre pensiile românilor! Un fost ministru demontează promisiunile invocate de Guvern

Vești bune pentru tineri

Vești bune pentru tineri

[Sursa foto: Unsplash]

„Nu se solicită surse sigure de venit, pentru că sunt studenți și tineri”

Ministerul de Finanțe cu Fondul Român de Garantare și Contragarantare urmează să stabilească, în urma unei ședințe, perioada de grație, criteriile financiare și dobânda creditelor pentru tinerii și studenții care au în plan să se înscrie în acest program.

„Dorința noastră explicită, a Guvernului prin Ministerul Familiei, este ca aceste credite să se diferențieze în totalitate de ceea ce se găsește acum, ca și disponibil pe piață în materie de credite de nevoie personale pentru tineri și studenți, în sensul atractivităţii acestor credite.

Cel mai important este că nu se solicită surse sigure de venit, pentru că sunt studenți și tineri. Și de asemenea anumite proprietăți, care să fie gajate. Acesta este și sensul, creditele să fie stimulative pentru studenți. Garanția este a statului, prind Fondul de Garantare și Contragarantare”, a mai declarat Gabriela Firea, ministrul Familiei.


Abonează-te pe

Citește și:

Bani de la stat pentru nuntă și botez prin proiectul „Family Start”. Cât valorează creditele acordate tinerelor familii

Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔

Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi

Vești bune pentru femeile ieșite la pensie! Ce sume vor primi în conturi anul acesta

Vești bune pentru milioane de femei din România! Vor primi mai mulți bani, de la 1 iunie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Urina umană, folosită ca îngrășământ în diferite culturi! Care sunt rezultatele experimentului
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri