E bine să dai rochia de mireasă? Ce arată o veche superstiție

superstitii rochia de mireasa
Superstiții rochia de mireasă

Află din acest articol dacă este o practică bună aceea de a da rochia de mireasă.

Pentru orice femeie, ziua nunții este una dintre cele mai importante din viață. Doar o mireasă știe cât de dificil este să găsești rochia perfectă, care să te avantajeze și care să arate spectaculos. De cele mai multe ori, o astfel de rochie este destul de scumpă. Chiar dacă este poate cel mai important articol vestimentar din garderobă, multe femei aleg să o vândă sau să o ofere cadou. Descoperă în rândurile de mai jos dacă este în regulă sau nu să dăm rochia de mireasă.

E bine sau nu să dai rochia de mireasă?

superstitii nunta
Superstiții nuntă[Sursa foto: freepik]

Există diverse motive pentru care femeile aleg să ofere cadou rochia de mireasă, să o doneze sau chiar să o vând, fie ele financiare sau legate de alte aspecte. Un alt motiv pentru care doamnele nu își păstrează această rochie este că nu mai au loc de ea în casă, fiindcă o astfel de rochie ocupă destul de mult spațiu, mai ales dacă este una voluminoasă.

Din nefericire, multe căsnicii ajung la divorț. Acela este un alt moment când doamnele vor să nu își mai amintească de fosta relație și încearcă să scape de rochia din ziua marelui eveniment. De secole, nunta reprezintă un moment cheie pentru îndrăgostiți. De aceea, de-a lungul timpului au existat numeroase supersitiții legate de rochia de mireasă. Iată de ce nu este bine să dai rochia de mireasă sau să o vinzi: În unele regiuni, se consideră un gest apreciat să primești moștenire rochia de mireasă de la mama ta.
Astfel, este recomandat să nu scapi de rochia de mireasă, pentru că i-o poți oferi moștenire fiicei tale, simbolizând respectul față de origini. De asemenea, o altă supersitiție spune că în cazul în care căsnicia funcționează și este fericită, iar tu vei da rochia de mireasă, relația ta se va degrada, fiindcă vei elimina un element cheie din ziua uniunii voastre.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Alte superstiții despre rochia de mireasă

e bine sa dai rochia de mireasa
E bine să dai rochia de mireasă[Sursa foto: freepik]

Există numeroase superstiții legate atât de ziua nunții, cât și de rochia de mireasă, pe care viitoarele mirese obișnuiesc să le respecte, în funcție de zona de unde provin, dar și de propriile alegeri. Aceste tradiții au pornit sub forma unor sfaturi pentru viitorii mirii, pentru a avea parte de armonie în căsnicie.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

  • Una din tradiții spune că nu este recomandat să împrumuți o rochie de mireasă de la altcineva, fiindcă vei prelua toate energiile negative ale respectivei persoane, sau ale respectivei căsnicii. Cel mai bine este să achiziționezi o rochie de mireasă nouă sau să o faci pe comandă, la croitor.
  • Cea mai populară superstiție legată de acest subiect este cea care spune că mirele nu are voie să vadă rochia de mireasă până în ziua nunții, deoarece veți avea ghinion. Mai mult, este și mai frumos ca partenerul tău să aibă o surpriză, atunci când te vede la altar. Superstiția a pornit din vremea când căsătoriile erau aranjate de către părinți, iar tinerii însurăței nu aveau voie să se vadă, până în ziua nunții.

rochia de mireasa
rochia de mireasă[Sursa foto: freepik]

  • Culoarea rochiei este foarte importantă. Așadar, tradiția românească spune că mireasa trebuie să îmbrace o rochie albă, pentru că această nuanță simbolizează puritatea, inocența și perfecțiunea, de care o femeie dă dovadă, atunci când ia parte la acest eveniment important.
  • Proba rochiei este o mare bătaie de cap pentru viitoarele mirese. Cu toate acestea, există o superstiție care spune că femeia are voie să probeze rochia doar în ziua când o cumpără și în ziua nunții. Așadar, este exclus ca aceasta să probeze rochia de mai multe ori, deoarece se spune că aduce ghinion.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

De ce nu e bine să cânți la nunta ta. Ce arată o veche superstiție

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies