Dr. Geza Molnar, despre cazurile de Covid-19: „Dacă introducem carantinări şi izolări...”


Dr. Geza Molnar, despre cazurile de Covid-19 din următoarele săptămâni. Ce a transmis cunoscutul epidemiolog despre creșterea numărului cazurilor.


In articol:

Cunoascutul medic epidemiolog Molnar Geza este de părere că numărul cazurilor de coronavirus va scădea peste două săptămâni, iar în opinia specialistului, carantina și izolarea nu prea și-ar avea rostul în această perioadă, mai ales că mulți români s-au gândit la acest scenariu sumbru.

Medicul spune că dacă autorităţile vor introduce acum din nou perioada de carantină sau izolare, aceasta nu ca face o mare diferenţă în ce priveşte numărul de cazuri noi de COVID.

Citeste si: Epidemiologul Geza Molnar îți explică dacă trebuie să dezinfectezi cumpărăturile

„Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge! (...) Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen", a precizat medicul Geza.

Citeste si: Molnar Geza, informații despre coronavirus: „Al doilea val...”

Geza: În iarnă, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi

 

Citeste si: Când va începe să scadă numărul de îmbolnăviri? Un epidemiolog explică ce se va întâmpla cu coronavirusul în RomâniaMai mult, potrivit specialistului, numărul cazurilor ar urma să scadă în următoarea perioadă. "Mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie", a afirmat Molnar Geza.

„După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a conchis dr. Geza.


Abonează-te pe

Citește și:

Molnar Geza, informații despre coronavirus: „Al doilea val...”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Adevărul despre iaurtul din magazine! Ce este indicat să alegem?

Epidemiologul Geza Molnar îți explică dacă trebuie să dezinfectezi cumpărăturile

Șerban Huidu a avut Covid-19! Prezentatorul i-a îndemnat pe români să doneze plasmă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Mario Fresh, operat de urgență! Ce a pățit artistul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri