Dieta veche de 2000 de ani, explicată de medicul Mihaela Bilic: „Nu vă fie frică...”


Cum poți slăbi cu o dietă mai ciudată, veche de peste 2000 de ani.

Medicul Mihaela Bilic propune o dietă extrem de veche, pe care toată lumea o poate încerca măcar o dată. Dieta de mai jos este una formată doar din două ingrediente și este veche de cel puțin 2000 de ani.

Pentu cei care vor să slăbească rapid, iată ce propune cunoscutul medic nutriționist.

 

Citeste si: Dieta de slăbire rapidă a Dr. Oz. În două săptămâni ajungi la greutatea dorită

Citeste si: Specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu: Când să nu mănânci pâine cu semințe

Citeste si: Dieta astrală. Când este cel mai bun moment să începi o cură de slăbire, potrivit maestrului Voropchievici

Despre regimuri echilibrate și combinații savante e plin internetul, puține sunt însă vocile care să promoveze mâncatul rar și puțin.

Eu cred cu tărie că mâncăm prea mult, sau mai bine zis prea des. Dacă afirmi că ai numai 2 mese pe zi riști să fii etichetat drept neinformat și dezechilibrat, iar cu o masă pe zi ești de-a dreptul inconștient.

De curând, am auzit o poveste cum că soldații legiunilor romane, atunci când plecau în războaiele de cucerire, primeau ca hrană zilnică un măr și un ou.

In primă instanță mi s-a părut neverosimil, nu-mi puteam imagina miile de găini ouătoare care însoțeau armata pentru a asigura rația zilnică.

Apoi m-am gândit că povestea are un sâmbure de adevăr, chiar se poate trăi cu un ou și un măr pe zi. Oul este o esență de nutrienți, un concentrat de proteine, vitamine și minerale alături de grăsimi valoroase, totul în raport optim, astfel încât să fie ușor de absorbit și bio eficient la maxim în organism.

Un singur lucru nu are oul: fibre și vitamina C. De aceea probabil a apărut mărul în ecuație. Un strop de glucide alături de fibrele solubile din compoziție, fac din măr alimentul banal care echilibrează dieta.

Nu știu câtă putere de luptă avea un soldat cu o rație de 200 calorii/zi, dar pot să spun că de foame nu murea. Și unde mai pui că fibrele solubile din măr au și efect prebiotic, adică nu sunt digerabile, dar ajung în colon unde hrănesc flora bacteriană benefică- deci și tranzitul și imunitatea au de câștigat.

Și dacă tot vrem să ne ajustăm rapid silueta, mă gândesc că dieta soldaților romani poate fi o idee. Acum fiecare cum îl țin puterile și nervii, însă mesajul meu e unul simplu: nu vă fie frică să mâncați puțin- dacă un soldat supraviețuia cu așa un regim, noi n-o să murim de inaniție și nici anemici n-o să devenim dacă avem o alimentație frugală…de vară!”, a conchis medicul nutriționist Mihaela Bilic.


Abonează-te pe

Citește și:

Nicoleta Voica a slăbit 35 de kilograme! Cum a reușit această performanță: „Pot să spun că am exclus...”

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Masca de față care te întinerește cu 10 ani. Încearcă tratamentul folosit de zeci de milioane de femei

Dieta de slăbire rapidă a Dr. Oz. În două săptămâni ajungi la greutatea dorită

Dieta suedeză. Te scapă de 5 kilograme în numai 7 zile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri