Dieta de detoxifiere recomandată de Mihaela Bilic pentru primăvară

Dieta de detoxifiere recomandată de Mihaela Bilic pentru primăvară
Dieta de detoxifiere recomandată de Mihaela Bilic pentru primăvară

Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru a vă recăpăta tonusul, buna dispoziţie şi forma fizică, eforturile pe care le presupune o cură de slăbire fiind minime, iar rezultatele maxime.

Lista de cumpărături pentru primăvară, recomandată de nutriţionistul Mihaela Bilic:

1. Toate verdeţurile şi crudităţile pe care le găsiţi în piaţă: spanac, salată verde, ştevie, lobodă, urzici. Toate sunt surse excelente de vitamina C, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu), fibre şi fitonutrienţi antioxidanţi, cu efecte benefice pentru sănătate. Au efect laxativ, diuretic, reduc colesterolul din sânge, au proprietăţi antitumorale şi de stimulare a imunităţii întregului organism. „Abuzaţi“ de verdeţuri la maxim, gătiţi-le cu cantităţi minime de grăsime şi nu le fierbeţi excesiv, până se înmoaie, deoarece tratamentul termic prelungit micşorează conţinutul de nutrienţi. Usturoiul şi ceapa verde au proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, scad colesterolul şi presiunea sangvină, au efect antioxidant (de neutralizare a radicalilor liberi) şi de creştere a imunităţii. Nu uitaţi de tradiţionalul stufat făcut din carne de pui sau de miel.

Spanacul şi urzicile conţin doze mari de fier şi trebuie asociate cu substanţe acide (oţet, zeamă de lămâie) sau carne, care cresc absorţia şi biodisponibilitatea fierului non-hemic (vegetal). Spanacul poate fi consumat proaspăt, ca salată, pentru că astfel este păstrat intact aportul de vitamina C. Mărarul şi pătrunjelul pot fi folosite nu pe post de condimente, ci de alimente: descoperiţi salata de pătrunjel „tabuleh“ din bucătăria libaneză şi faceţi sosuri de roşii cu foarte mult mărar pentru carne sau legume (mazăre).
Sunt bogate în vitamina C, fibre, fier şi antioxidanţi, au proprietăţi diuretice şi detoxifiante. În plus, mărarul ameliorează celulita şi poate înlocui sarea în mâncare.

2. Mazărea nouă este o sursă de proteine vegetale (8 g/100 g), vitamina C, potasiu, fibre, vitamine din grupul B (B1, B3, B6, acid folic) şi fier. Cu cât e mai proaspătă, cu atât e mai fragedă şi mai dulce, aşa că mâncaţi-o crudă sau fiartă câteva minute în puţină apă, astfel încât să rămână crocantă.

Pe măsură ce „îmbătrâneşte“ mazărea devine mai tare, iar zahărul din conţinutul ei se transformă în amidon.

Citeste si: Alimentul banal care te „costă” silueta. Nutriționistul Mihaela Bilic: „Descoperiți ce gust are mâncarea fără el”

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ele sunt femeile care fac cel mai mult sex. Zodiile care sunt zeiţe în pat! Bărbaţii care au relaţie cu ele sunt cei mai norocoşi

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

CE LE-A SPUS anchetatorilor tânărul care și-a ucis tatăl cu 18 lovituri de cuțit i-a cutremurat. Motivul din spatele tragediei care zguduie Bucureștiul e greu de crezut și șochează. Nimeni nu se aștepta ca gestul său să ajungă atât de departe

3 zodii favorizate în luna martie de astre, atât în carieră cât și în viața personală

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies