Dieta alcalina - aerul si stresul sunt mai importante decat ce mananci


In urma procesului de digestie se instaleaza in organism o stare de aciditate sau de alcalinitate ca urmare a naturii alimentelor consumate.

 

PH-ul sangelui este cel care masoara nivelul de aciditate sau alcalinitate din organism; pe o scara de la 0 la 14, unde pH-ul 7 este neutru. Nivelul optim al pH-lui din corpul uman este de 7.4-7.45, adica un pH normal.
Conform unor studii initiate in urma cu un secol si aprofundate in ultimii ani s-a ajuns la concluzia ca aciditatea crescuta din organism, necontrolata si devenita cronica, este sursa majoritatii bolilor grave cu care se confrunta omenirea.
Aciditatea impiedica organismul sa absoarba nutrienti vitali precum vitaminele si mineralele, creste depozitele de toxine si atrage boli cardiace, diabet, tuberculoza, depresii, dureri musculare etc. In plus scade considerabil nivelul oxigenului din celule si stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase, singurele care traiesc in lipsa oxigenului. Cum putem pastra nivelul alcalin optim in organism?
Conform medicilor nutritionisti o dieta alcalina ar trebui sa contina circa 80% alimente care ridica nivelul pH-lui, adica alimente care sporesc alcalinitatea. Alimentele recomandate in acest scop sunt legumele cu continut bogat in fibre si clorofila, adica legumele cu frunze verzi: spanac, broccoli, sparanghel, salata verde, rucola, dovlecei, ardei gras, dar si varza, conopida, mazare, fasole. Fructele au un rol important in sporirea alcalinitatii: merele, perele, caisele, piersicile, capsunele, ciresele, strugurii, ananasul, zmeura, lamaile, rodiile. Uleiul de masline, iaurtul, chefirul, quinoa, hrisca, migdalele, condimentele naturale, algele sunt alimente care mentin un nivel bun de alcalinitate.
Aerul pe care il respiram este la fel de important, oxigenarea jucand un rol important in cresterea alcalinitatii. Aerul curat din zonele de munte sau din apropierea marii, departe de poluarea orasului, contine mai multi ioni negativi numiti si vitaminele aerului, care ajuta la oxigenarea si tonifierea organismului.
Stresul, emotiile negative, grijile, furia, frica etc, consuma multa energie, creeaza insomnii, atrag depresia, slabesc puterea de functionare a organismului si maresc aciditatea mai mult decat alimentele nepotrivite, sunt de parere majoritatea specialistilor in medicina.
Citeste continuarea aici.

PH-ul sangelui este cel care masoara nivelul de aciditate sau alcalinitate din organism; pe o scara de la 0 la 14, unde pH-ul 7 este neutru. Nivelul optim al pH-lui din corpul uman este de 7.4-7.45, adica un pH normal.

Conform unor studii initiate in urma cu un secol si aprofundate in ultimii ani s-a ajuns la concluzia ca aciditatea crescuta din organism, necontrolata si devenita cronica, este sursa majoritatii bolilor grave cu care se confrunta omenirea.

Dieta nordica a devenit din ce in ce mai utilizata de femeie! Afla de ce e mai buna!

Aciditatea impiedica organismul sa absoarba nutrienti vitali precum vitaminele si mineralele, creste depozitele de toxine si atrage boli cardiace, diabet, tuberculoza, depresii, dureri musculare etc. In plus scade considerabil nivelul oxigenului din celule si stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase, singurele care traiesc in lipsa oxigenului. Cum putem pastra nivelul alcalin optim in organism?

Conform medicilor nutritionisti o dieta alcalina ar trebui sa contina circa 80% alimente care ridica nivelul pH-lui, adica alimente care sporesc alcalinitatea. Alimentele recomandate in acest scop sunt legumele cu continut bogat in fibre si clorofila, adica legumele cu frunze verzi: spanac, broccoli, sparanghel, salata verde, rucola, dovlecei, ardei gras, dar si varza, conopida, mazare, fasole. Fructele au un rol important in sporirea alcalinitatii: merele, perele, caisele, piersicile, capsunele, ciresele, strugurii, ananasul, zmeura, lamaile, rodiile. Uleiul de masline, iaurtul, chefirul, quinoa, hrisca, migdalele, condimentele naturale, algele sunt alimente care mentin un nivel bun de alcalinitate.

Dieta cu struguri! Slabeste 3 kilograme in 3 zile!

Aerul pe care il respiram este la fel de important, oxigenarea jucand un rol important in cresterea alcalinitatii. Aerul curat din zonele de munte sau din apropierea marii, departe de poluarea orasului, contine mai multi ioni negativi numiti si vitaminele aerului, care ajuta la oxigenarea si tonifierea organismului.

Stresul, emotiile negative, grijile, furia, frica etc, consuma multa energie, creeaza insomnii, atrag depresia, slabesc puterea de functionare a organismului si maresc aciditatea mai mult decat alimentele nepotrivite, sunt de parere majoritatea specialistilor in medicina.

Citeste continuarea aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Premiera serialului turcesc „Hercai”, pe 9 februarie, de la ora 20:00, la Kanal D!

Este mai celebră decât ea! Cine este de fapt mama Dianei Șoșoacă

Georgiana îi transmite primul mesaj lui Jador de la Survivor 2021! Mai există vreo șansă de împăcare?!

Iubita lui Culiță Sterp, reacție dură în mediul online: „Să existe o lege și pentru înșelarea...”

Celebra Cori Grămescu a pierdut două sarcini la vârsta de 37 de ani! Cum arată aceasta după ce 6 luni a suferit de depresie!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri