DESCOPERĂ: La ce este bun CEAIUL de GHIMBIR

Cat ceai de ghimbir se bea pe zi

La ce este bun ceaiul de ghimbir

Află care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir și cum te poate ajuta să ai un organism sănătos și o siluetă perfecta!

Dacă nu ai consumat ceaiul de ghimbir până acum, ar trebui să o faci de acum înainte. Ceaiul de ghimbir  este un adevărat aliat în ceea ce privește sănătatea ta și îți poate oferi numeroase beneficii.

Elementul principal pentru prepararea acestei ceai sănătos este ghimbirul. Gingiber sau ghimbir este o tulpină subterană.

Acesta poate fi consumat în diferite rețete care mai de care mai sănătoase. Planta provine din Asia de Sud și este folosit încă din Antichitate în diverse rețete.

De unde provine ghimbirul

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum să slăbești cu curcuma. Beneficiile acestui condiment minune

Ceai de ghimbir slabit

Unde a fost descoperit ghimbirul

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură fierbe VINUL

Etimololgia numelui provine din cuvântul singivera, acesta fiind un dialect în trecut pe teritoriul Indiei, care înseamnă, de fapt, corn de cerb. În România, ghimbirul a apărut în Ardeal și este supranumit piper alb, denumirea fiind data de gustul picat al plantei.

Una dintre cele mai frecvent folosite și plăcute rețete este ceaiul de ghimbir. Băutura are numeroase beneficii care ajută enorm organismul.

Acest ceai ar trebui consumat zilnic, iar în timp, vei observa îmbunătățiri considerabile.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir

La ce este bun ceaiul de ghimbir
La ce este bun ceaiul de ghimbir[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se ține cura cu usturoi dimineața

Ghimbirul mai este denumit și ca „aurul din bucatarie”, grație numeroaselor beneficii pe care le poate avea pentru organism.

În primul rând, ceaiul de ghimbir este un bun aliat în combaterea răcelii și gripei, datorită capacitatii sale de a elimina bacteriile si virusurile. Dacă ești răcit și consumni acest ceai, acesta scade riscul de infectii, întărind sistemul imunitar si va fi un bun aliat in tratarea problemelor respiratorii

În cazul în care vrei să adopți un stil de viață sănătos și să ajungi la forma fizică visată, ceaiul de ghimbir este cel mai mare aliat în îndeplinirea acestui lucru.

Kilogramele în plus vor dispărea considerabil, dacă vei consuma doua cani pe zi de ceai de ghimbir neindulcit, una dimineata si alta seara, deoarece reduce apetitul si poftele alimentare.

O altă propietatea acestui ceai este că scade aciditatea gastrică, stimulează enzimele din intestine care au rol în absorbția nutrienților și stimulează procesul de digestie. Consumat regulat, ajută la eliminarea disconfortului gastric si balonarea. 

Totodată, afecțiunile circulatorii pot deveni o amintire, datorită capacitatii sale de a creste nivelul de globule rosii din sange și de a contribui la oxigenerarea celulara. Mai mult, ghimbirul reduce nivelul trigliceridelor si al colesterolului, scade tensiunea arteriala, impiedica formarea cheagurilor de sange si are proprietati vasodilatatoare.

Unul dintre beneficiile pe care ți-l poate oferi această băutură este combaterea stresului psihic, a oboselii cronice, sustine functia cognitiva, imbunatateste memoria si are efect energizant si tonic pentru organism și previne imbatranirea prematura.

De asemenea, acesta mai este și un bun analgezic și poate ameliora durerea, dacă este aplicat pe zona dureroasă.

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Mai mult, persoanele care suferă de diabet de tip 2 ar trebui să aibă în alimentație acest ceai, deoarece acesta contribuie la scaderea glicemiei. De asemenea, femeile însărcinate pot consuma cu moderație acest ceai, deoarece reduce stările de greață. Pe altă parte, este eficient pentru a reduce raul de miscare si raul de mare. Combate greata matinala sau greata provocata de diferite tratamente, cum sunt cele pentru cancer, tratamentele de chimioterapie sau radioterapie. De asemenea, greata provocata de afectiuni ale ficatului sau stomacului poate fi eliminată cu o cana de ceai de ghimbir.

Cum poți prepara ceaiul de ghimbir

beneficiile ceaiului de ghimbir

Citeste si: CITEȘTE: 5 Rețete de APĂ DETOXIFIANTĂ pentru pierderea în greutate și o piele strălucioare

Pentru a prepara ceaiul de ghimbir ai nevoie de o radacina de aproximativ 5 cm este suficienta pentru 500 ml/1 litru de apa, in functie de cat de concentrat se doreste a fi ceaiul de ghimbir.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a prepara ceaiul de ghimbir sunt simpli și foarte rapizi. În primul rând, asigură-te că ai spălat foarte bine rădăcina de ghimbir, după aceea trebuie să o tai felii sau o poți da prin răzătoare.

Imediat ce ai finalizat primii pași, trebuie să adaugi rădăcina în apă clocotită, fară a mai fierbe in continuare.  Fierberea elimina uleiurile volatile pe care le contine. După ce s-a fiert ceaiul de ghimbir trebuie să-l lași la infuzat 30 de minute, iar după aceea să-l strecori. Ceaiul de ghimbir poate fi indulcit cu miere si se poate adauga lamaie sau menta, dupa gust.



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Retete pentru detoxifierea organismului. Sunt bune si pentru slabit!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies