Vezi mai jos care sunt cele mai bune fructe și legume pe care le poți consuma în luna ianuarie, după sărbătorile de iarnă.
In articol:
- Fructele și legumele lunii ianuarie
- Grapefruit-ul
- Clementine
- Varză kale
- Morcovii
- Dieta după sărbători
După sărbătorile de iarnă, multe persoane apelează la legume și fructe pentru a scăpa de toate kilogramele acumulate în această perioadă.
Fructele și legumele lunii ianuarie
Descoperă mai jos cele mai gustoase fructe și legume ale lunii ianuarie. După sărbători, există mai multe fructe și legume vitale pentru sistemul imunitar și pentru a crea un regim alimentar sănătos:
Grapefruit-ul
Grapefruit este unul dintre cele mai iubite fructe
Este unul dintre cele mai gustoase fructe. Acesta ajută la scăderea în greutate, ajută la protejarea sistemului imunitar, iar conținutul de vitamina C ține la distanță răcelile sezoniere. Consumat înainte de masă, grapefuit-ul ajută la scăderea în greutate. Deoarece conține 90% apă, acest fruct ajută și la hidratarea organismului. Grapefruit-ul roșu conține betacaroten, util pentru eliminarea colesterolului rău din organism.
În plus, oferă protecție și împotriva razelor ultraviolete. Pentru un plus de savoare, se recomandă înlăturarea pieliței care este amăruie și combinarea cu scorțișoară și puțină miere. Persoanele care au gastrită trebuie să evite consumul acestui fruct.Citeste si: Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles se consumă alături de friptură
Puțin consumată în România, varza de Bruxelles a început să fie din ce în ce mai populară și pe meleagurile noastre.
Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro
Citeste si: Sucuri naturale pentru o imunitate sporită! Perfecte pentru iarna
Clementine
Persoane de toate vârstele adoră clementinele. Sunt ușor de decojit, au un gust dulce-acrișor și au doat 40 de calorii la 100 de grame. Aceste mici fructe au vitamina C, potasiu și fibre și pot fi consumate ca gustare sau sub formă de suc proaspăt.
Varză kale
Varza kale are un conținut mare de calciu, iar după sărbătorile de iarnă funcționează ca un bun pansament pentru sistemul digestiv.
„Bucuraţi-vă de acest aliment împreună cu un pic de grăsime sănătoasă, cum ar fi uleiul de masline, avocado sau nuci, pentru a ajuta corpul să absoarbă mai bine substanţele nutritive“, afirmă Heather Bauer, potrivit Huffington Post.
Morcovii
Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro
Deși sunt consumați tot timpul anului, morcovii nu trebuie să lipsească nici în luna ianuarie. Pot fi consumați cruzi sau sub formă de suc. Pentru și mai mută savoare, combinați morcovul cu țelină sau cu citrice. Tot din familia morcovului este şi păstârnacul, bogat şi acesta în multe fibre și vitamina C. Poţi să-l adaugi la supe, în salate sau piureuri.
Dieta după sărbători
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care este cea mai simplă cale de a da jos kilogramele acumulate de sărbători.
Potrivit medicului, după mesele bogate de sărbători, organismul are nevoie de o pauză. Putem să ne resetăm organismul prin alimentație ușoară și multă hidratare.
„Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand. Apoi produsele lactate slabe. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea „Sfat de Sănătate”