DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă gnocchi


Descoperă mai joc cu ce se mănâncă gnocchi, cât timp de fierbe gnocchi, dar și care sunt cele mai populare sosuri pentru acest preparat.


In articol:

Puțin cunoscute în România, gnocchi sunt extrem de apreciate în străinătate și nu este de mirare. Iată mai jos cum cu ce se mănâncă gnocchi, dar și cum îi prepari acasă, pas cu pas.

Gnocchi reprezintă un tip de găluște mici din bucătăria italiană alături de paste, de dimensiunea unui degetar, care sunt preparate din cartofi gătiți la abur.

Găluștele gnocchi se găsesc semipreparate, au o formă ovală și au crestături făcute cu furculița.

Gnocchi sunt ușor de preparat, deoarece nu esre nevoie decât să fie puțin fierte în apă și serviți cu un sos.

Numele de gnocchi este folosit atât pentru ingredient, cât și pentru felul de mâncare. Această varietate pe care o găsim în supermarketuri există din anul 1860, iar italienii au integrat gnocchi în bucătăria lor.

Însă, în secolul al XV-lea, italienii consumau un tip de gnocchi preparat din pesmet, lapte și făină de migdale, iar în alte variante erau împinse prin orificiile unei răzători pentru brânză.

Citeste si: Reteta delicioasa de gnocchi de cartofi! Stii sa ii prepari?

În prezent, italienii consumă gnocchi cu cartofi, dar și gnocchi cu ricotta.

Cu ce se mananca gnocchi

Cu ce se mananca gnocchi si de ce sunt atat de populari

[Sursa foto: PixaBay]

În funcție de regiunile din Italia, oamenii aleg diferite tipuri de sosuri pentru aceste mici găluște.
În zona Piemont, se folosesc unt topit și parmezan, iar în Verona sunt consumați cu sos de roșii. Cât despre versiunea din capitala țării, Roma, gnocchi se consumă cu felii de semolina și un sos de brânză cremos.

Persoanele care vor să pregătească gnocchi acasă trebuie să știe că cei mai buni sunt din cartofi gătiți la abur. După ce sunt gătiți la abur, cartofii sunt picați cu un zdrobitor de cartofi, apoi sunt frământați cu făină, sare și cu un ou, până rezultă un aluat moale și elastic.
Se formează rulouri subțiri care se taie ca niște pernuțe și se apasă ușor cu degetul sau cu o furculiță. După ce sunt fierți în apă clocotită, se scot din oală.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă SPARANGHELUL

Una dintre cele mai populare rețete de gnocchi cuprinde și bacon. Pentru această rețetă aveți nevoie de:

 

INGREDIENTE
600 g gnocchi
100 g bacon cubulețe
2 ouă
4 linguri smântână
100 g cașcaval
Ceapă verde
Ulei
Sare, nucșoară după gust.

Gnocchi se fierb în apă cu sare și cu puțin ulei timp de 3- 4 minute. Se pune baconul într-o tigaie și se prăjește cu ceapa verde și cu puțin ulei. Ouăle se bat bine, se pune smântâna peste ele, apoi se adaugă și cașcavalul răzuit. Când s-a părjit bine baconul, se pun gnocchi, apoi sosul de smântână și un vârf de cuțit de nucșoară. Se lasă pe foc mic până când sosul prinde consistență, iar cașcavalul se topește și se consumă cald acest preparat.

cat timp se fierb gnocchi

Iata cat timp se fierb gnocchi 

[Sursa foto: PixaBay]

Gnocchi se mai pot consuma și cu sos de roșii și busuioc proaspăt, dar și cu sos bolognese, cu smântînă și cu brânză rasă.
O altă variantă de a servi gnocchi este să se prăjească și să se servească alături de brânzeturi.

Trebuie reținut faptul că 100 de grame de gnocchi din comerț au între 146 și 153 de calorii și între 29 și 34 de grame de carbohidrați, așadar nu sunt foarte indicați în cazul în care țineți cură de slăbire.

Rețetă gnocchi cu brânză

 reteta gnocchi cu branza

Cum se pregateste reteta gnocchi cu branza 

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru copiii care nu consumă paste, gnocchi pot reprezenta o masă gustoasă. Cei mici îl pot consima cu spanac sau cu brânză moale de vacă.

 

Gnocchi cu spanac se fac din:

500 de grame de cartofi fierți în coajă
2 gălbenușuri
125 grame de făină
1 lingură ulei de măsline
1 lingură smântână

150 de grame de spanac

brânză de casă.
Spanacul congelat se lasă la scurs. Cartofii fierți se dau prin răzătoarea mică, se amestecă cu ouăle, uleiul de măsline, spanac și făină și se amestecă până se omogenizează. Rezultă un aluat lipicios. Se pudrează masa cu făina. Se iau bucăți din compoziție și se fac suluri groase cât un deget, care se taie apoi în bucățele de aproximativ 1.5 cm. Se pun la fiert în apă clocotită timp de 5- 7 minute, se scot cu o paletă și se lasă la scurs. Se servesc cu brânză sau cu cașcaval ras.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cât timp se fierbe cușcușul

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

CITEȘTE: Cât timp se fierb foile de LASAGNA

CITEȘTE: Cu ce se poate înlocui parmezanul

Despre funcționalitatea foliei pentru solarii dintr-un material agrotextil foarte rezistent

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri