Deliciu de sezon: Placinta cu dovleac si scortisoara


Placinta cu dovleac este delicioasa si usor de pregatit. Pentru aceasta reteta de placinta trebuie sa folositi 4 cani dovleac ras mic.

Ingrediente:

250 g unt
150 g zahar pudra
4 linguri lapte
3 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
aprox 500 g faina Umplutura: 4 cani dovleac ras mic
1/2 cana zahar
34 linguri ulei
scortisoara
cardamom

Mod de preparare:

Placinta cu dovleac este delicioasa si usor de pregatit. Pentru aceasta reteta de placinta trebuie sa folositi 4 cani dovleac ras mic.Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider. Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit, pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara, cardamom si se lasa sa se raceasca.

Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Placinta cu dovleac si scortisoara se serveste taiata cubulete si pudrata cu zahar vanilat.

Sursa: culinar.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate

Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri