Delicios! Invata sa prepari tort de ciocolata fara faina!


Oricat de sanatoasa se crede a fi ciocolata neagra, trebuie sa recunoastem ca tortul de ciocolata si toate ingredientele lui fac mai degraba parte din categoria „pacate culinare".

 

Ingrediente: 180g ciocolata neagra (70%), tocata, 60g unt gras (82% grasime), 6 oua mari, 180g zahar, 1 praf de sare, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 linguri rom, unt pentru uns tava si putina cacao tot pentru tava.
Preincalziti cuptorul la 180C si ungeti o tava rotunda (22-24cm diametru) cu unt. Tapetati tava cu putina cacao si dati deoparte.
Combinati ciocolata si untul intr-un bol si topiti fie pe baie de aburi, fie in microunde cate 30 secunde o data. Cand compozitia e omogena, dati deoparte sa se raceasca.
Separati albusurile de galbenusuri. Mixati galbenusurile cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar pana obtineti o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. Incorporati romul si ciocolata topita cu mixerul la viteza mica sau chiar cu o spatula.
Bateti albusurile cu zeama de lamaie pana devin spumoase. Adaugati treptat zaharul ramas si mixati cateva minute pana obtineti o bezea ferma, lucioasa. Incorporati treptat bezeaua in compozitia de ciocolata. Turnati blatul obtinut in tava si coaceti pentru 30-40 minute, reducand focul usor in ultimele 10 minute de copt. E gata cand tortul e crescut bine si centrul nu este lichid, insa nu depasiti 40 minute de copt caci incepe sa se usuce.adihadean.ro
Cand tortul e gata, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in tava. Tortul se va lasa destul de mult dupa ce se raceste, dar asta nu-i afecteaza textura ori gustul in niciun fe
Sursa: adihadean.ro

Ingrediente: 180g ciocolata neagra (70%), tocata, 60g unt gras (82% grasime), 6 oua mari, 180g zahar, 1 praf de sare, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 linguri rom, unt pentru uns tava si putina cacao tot pentru tava.

Preincalziti cuptorul la 180C si ungeti o tava rotunda (22-24cm diametru) cu unt. Tapetati tava cu putina cacao si dati deoparte.

Combinati ciocolata si untul intr-un bol si topiti fie pe baie de aburi, fie in microunde cate 30 secunde o data. Cand compozitia e omogena, dati deoparte sa se raceasca.

Separati albusurile de galbenusuri. Mixati galbenusurile cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar pana obtineti o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. Incorporati romul si ciocolata topita cu mixerul la viteza mica sau chiar cu o spatula.

Bateti albusurile cu zeama de lamaie pana devin spumoase. Adaugati treptat zaharul ramas si mixati cateva minute pana obtineti o bezea ferma, lucioasa. Incorporati treptat bezeaua in compozitia de ciocolata. Turnati blatul obtinut in tava si coaceti pentru 30-40 minute, reducand focul usor in ultimele 10 minute de copt. E gata cand tortul e crescut bine si centrul nu este lichid, insa nu depasiti 40 minute de copt caci incepe sa se usuce.adihadean.ro

Cand tortul e gata, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in tava. Tortul se va lasa destul de mult dupa ce se raceste, dar asta nu-i afecteaza textura ori gustul in niciun fe

Sursa: adihadean.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Andra Volos, adevărul despre relația cu bărbatul însurat: "Așa e!"

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la „Asta-i România!”. Manelistul Dani Mocanu, în vizorul autorităților

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Incursiune de poveste prin Ținutul Buzăului

Dulce Maria din Rebelde a născut în secret! Prima imagine cu bebelușul

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bogdan Mocanu, dezvăluiri despre participarea la Survivor: „Aș face față...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri