De sezon - Cum sa faci dulceata de gutui


De sezon - Cum sa faci dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Se poate consuma ca atarae sau la prajituri.

Se aleg gutui bine coapte, mari, sanatoase. Se pune zaharul cu apa pe foc mic, pana cand se topeste zaharul, apoi se mareste flacara, pana se leaga siropul. Intre timp, se curata gutuile de coaja, se taie felii si, apoi, sub forma de taitei subtiri.

Cand siropul este bine legat, se ia cratita de pe foc, se adauga gutuile si se lasa 10 minute, apoi se pun la fiert, la foc iute.

Cand dulceata este aproape gata, se adauga sucul de lamaie si batonul de vanilie, taiat marunt. Se lasa pe foc, pana cand se leaga bine.

Sursa: realitatea.net


Abonează-te pe

Citește și:

Prajitura cu mere si nuca de cocos - reteta acestei toamne!

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Reteta celor mai delicioase eclere - iata secretul cofetarilor

Chiftelute de vinete - reteta delicioasa de post

Tiramisu autentic - Reteta originala de la un celebru bucatar italian

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri