De sezon - Cum sa faci dulceata de gutui


Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Se poate consuma ca atarae sau la prajituri.

Se aleg gutui bine coapte, mari, sanatoase. Se pune zaharul cu apa pe foc mic, pana cand se topeste zaharul, apoi se mareste flacara, pana se leaga siropul. Intre timp, se curata gutuile de coaja, se taie felii si, apoi, sub forma de taitei subtiri.

Cand siropul este bine legat, se ia cratita de pe foc, se adauga gutuile si se lasa 10 minute, apoi se pun la fiert, la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga sucul de lamaie si batonul de vanilie, taiat marunt. Se lasa pe foc, pana cand se leaga bine.

Sursa: realitatea.net


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

ANM a modificat prognoza! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri